Hiippakunta jakoi tunnustuksia – Alajärven seurakunta huomion kohteena

Mainos[adrotate banner="3"]

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura on myöntänyt rovastin arvonimen kuudelle hiippakunnan papille.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on puolestaan myöntänyt kaksi director cantus -arvonimeä ja kaksi Lehti-tunnustusta. Tunnustukset luovutettiin saajilleen Kuortaneella Haapaniemen hiippakuntakartanossa pidetyssä juhlassa.

MAINOS

Lehti-tunnustuksia jaettiin kaksi, toinen niistä meni Viitasaaren seurakunnan yhteinen työ -toimintamallille ja toinen Alajärven seurakunnan seurakuntalaisuutta tukevalle toimintaotteelle.

Alajärven seurakunta huomioitiin, koska seurakunnan vapaaehtoistoiminta on ollut jo pitkään voimakasta. Seurakunnan palkatut työntekijät ovat antaneet sille tukensa ja jakaneet avoimesti vastuuta.

Suuri seurakuntalaisten joukko on puolestaan osoittanut aktiivisuutensa ja paneutumisensa. Seurakunta on valmis kokeilemaan rohkeasti uusia tapoja välittää kristinuskon keskeistä sanomaa.

Hyvä esimerkki seurakuntalaisesta, joka on omalta osaltaan luonut ja toteuttanut Alajärven seurakunnan toimintakulttuuria, on psykiatrian erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti Ritva Leppäaho.

Hän on toiminut oman työnsä ohella erityisesti paikallisseurakunnan mutta myös hiippakunnan ja kokonaiskirkon luottamustehtävissä yli 30 vuoden ajan.

Hänen toiminnassaan monipuolinen vapaaehtoistyö ja tuon työn organisointi on liittynyt hienolla tavalla yhteiseen jumalanpalveluselämään, mikä kuvastaa Alajärven seurakunnan koko elämää ja toimintaa.

Lehti-tunnustuksia jaetaan keskimäärin joka toinen vuosi ja niitä on myönnetty vuodesta 2006. Tunnustus voidaan myöntää yksittäiselle henkilölle, seurakunnalle tai muulle toimijalle, joka on vaikuttanut merkittävästi Lapuan hiippakunnassa, kehittänyt uusia toimintatapoja seurakuntien käyttöön tai nostanut toiminnallaan esille uusia näkökulmia.

Tunnustukseen kuuluvat Lehti-keramiikkalautanen, tunnustustaulu ja 1500 euron arvoinen rahapalkinto.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven kaupunki solmi yhteistyösopimuksen yleisurheilija Eucabeth Kivikankaan kanssa
Seuraava artikkeliKunnanjohtajat aikovat kiertää Lappajärven kraaterijärven ympäri – kävellen!