-16.6 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kunnanjohtajat aikovat kiertää Lappajärven kraaterijärven ympäri – kävellen!

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ovat ilmeisesti harrastaneet koronakevään aikana liian vähän liikuntaa, sillä miehet ovat nyt päättäneet tempaista oikein kunnolla kävelemällä yhdessä Lappajärven ympäri!

Kolmikko lähtee liikkeelle perjantaina 26.6. Lappajärveltä hotelli Kivitipusta varhain aamulla kello 5.30. Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli aikovat kävellä noin 76 kilometrin matkan yhteen menoon.

MAINOS

Kivitipusta lähdetään kohti Vimpeliä, josta matkaa jatkuu Alajärven Kurejoen ylitse Ylipään uimarannan kautta takaisin kohti Lappajärven Kivitippua. Takaisin Kivitippuun on tarkoitus ehtiä ennen vuorokauden vaihtumista.

Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi ja se sijaitsee Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella. Lappajärven pituus on 24 kilometriä ja levein kohta 12 kilometriä. Lappajärven kunta on ajamassa UNESCOn Geopark -statusta tähän ainutlaatuiseen kokonaisuuteen yhdessä Alajärven ja Vimpelin kanssa.

Kävelytempauksen aikana miesten on tarkoitus keskustella mm. Geopark-hankkeesta, tulevaisuuden yhteistyöstä kuntien välillä, alueen matkailun kehittämisestä ja muutoinkin tuoda kraaterijärven ainutlaatuisia maisemia tunnetuksi Suomessa.

Kaikki miehet tiedetään kovakuntoisiksi ja liikunnallisiksi, mutta urakka ei taatusti tule olemaan helppo!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät