0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Alajärven kaupunki solmi yhteistyösopimuksen yleisurheilija Eucabeth Kivikankaan kanssa

Alajärven yleisurheilukentällä kohtaa monia usein tuttu näky, kun alajärveläinen 18-vuotias yleisurheilija Eucabeth Kivikangas treenaa 7-ottelua ja kuulantyöntöä valmentajansa Tapio Rajalan kanssa.

Alajärven kaupunki haluaa tukea omalta osaltaan lahjakasta urheilijaa ja on solminut yhteistyösopimuksen Kivikankaan kanssa. Yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

MAINOS

Sopimukseen kuuluu mm. edustustehtäviä Alajärven kaupungin tapahtumissa, sekä markkinointikasvona toimiminen eri yhteyksissä. Myös urheilijan kisa-asussa on Alajärven logo. Lisäksi Kivikangas on mukana Liikunta-Aalto 2020 hankkeessa, jonka tiimoilta hänellä on erillinen sopimus kaupungin kanssa.

Alajärven Ankkureita lapsesta saakka edustanut Kivikangas on kilpaillut yleisurheilussa lapsesta asti ja Pohjoismaiden otteluihin hän osallistui ensimmäisen kerran 2018. Piirimestaruudet hän on napannut aina kun ne ovat olleet tarjolla oikeastaan lajissa kuin lajissa. 17-vuotiaiden hallikisat kuulantyönnössä hän voitti 2019 ja muitakin SM-mitaleita kaapista löytyy.

Monipuolinen urheilija on lahjakas niin juoksussa kuin kuulantyönnössäkin. Lempilajikseen hän kertoo kuulantyönnön.

– Se on niin yksinkertainen laji. Menet kehään ja työnnät kuulaa.

Kuitenkin 7-ottelussa kaikki lajit ovat mielekkäitä. Parhaaksi saavutuksekseen Eucabeth linjaa v. 2019 nuorten olympiafestivaalit, joissa hän oli kuulantyönnön finaalissa 12:sta.

Allekirjoitustilanteessa Eucabeth mertoi, miten treenaaminen vallitsevissa poikkeusoloissa on sujunut. – Oikeastaan aika hyvin. Vaikka monitoimihalli meni kiinni, pihalla treenaaminenkin sujui
yllättävän hyvin.

– Yleisurheilukenttä on niin lähellä kotia, että sinne on helppo mennä ja koronasta huolimatta kentällä on saanut käydä treenaamassa kelien sen salliessa. Punttejakin pääsin nostelemaan, kun isä hommasi autotalliin puntit!

Kauden ensimmäiset seitsenottelut ovat luvassa Alajärvellä 4.–5.7. Kivikankaan harjoittelu on talvella sujunut hyvin ja nyt olisi tarkoitus saada samat tulokset näkymään kisoissakin.

Kesän osalta odotukset ovat myös omien ennätysten parantamisessa ja urheilijana kehittymisessä. Kansainvälisiä kisoja ei tänä vuonna luultavasti ole, kun nuorten MM-kisatkin on siirretty ja päivämäärästä ei ole vielä annettu tietoa.

Lukiossa abivuottaan aloittavalla Kivikankaalla ura aikuisten kisoissa on vasta alkamassa ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Alajärven kaupunki toivottaa Eucabethille iloa ja menestystä tulevaan kauteen!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät