-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan perusturva suosittelee edelleen voimassaolevien koronarajoitusten noudattamista

COVID -19 viruksen tilanne on alueellamme tällä hetkellä varsin rauhallinen.

Alajärven kaupunki/JärviPohjanmaan perusturva noudattaa Suomen hallituksen suosituksia ja seuraa tiivisti THL:n ja EteläPohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia.

MAINOS

Suomen hallitus arvioi 15. kesäkuuta saamansa tilannekuvan perusteella, että koronavirusepidemia
on hallittavissa viranomaisten säännönmukaisin toimivaltuuksin.

Valtioneuvosto antoi yleisistunnossaan valmiuslain toimivaltuuksien käytön kumoamisasetukset ja totesi, että maassa eivät enää vallitse valmiuslain mukaiset poikkeusolot. Koronarajoitusten purkamisen tilanne ilmenee oheisesta  Valtioneuvoston koostamasta taulukosta (klikkaa suuremmaksi).

Suomen hallituksen purkaessa hiljalleen yhteiskunnan rajoitustoimia, ihmisten liikkuvuus ja sosiaaliset kontaktit tulevat lisääntymään.

Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Alajärven kaupunki suosittelee kuitenkin noudattamaan voimassa olevia rajoituksia. Mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi tulee myös edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa, tulee henkilön pysyä kotona ja ottaa yhteyttä puhelimitse Järvi-Pohjanmaan kiirevastaanoton puhelinnumeroon 06-24127700 tai Epshp:n päivystysapunumeroon 116117.

Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535. Valtakunnallinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15.

Myös alla olevasta linkistä löytyy THL:n ajankohtaista tietoa viruksesta sekä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksestacovid-19

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät