-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kevyen liikenteen väylän ja Tukkitien urakat allekirjoitettiin Soinissa

Soinissa allekirjoitettiin aamulla kaksi soinilaisten turvallisuuden kannalta tärkeää urakkasopimusta, kun niin uuden Tukkitien kuin Karstulantien varteen tulevan kevyen liikenteen väylänkin papereihin saatiin nimet.

Molemmat kohteet urakoi Hernesniemen Maanrakennus Oy, jonka puolesta sopimukset allekirjoitti Hannu-Pekka Hernesniemi.

MAINOS

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen käynnistyy ensi viikolla puiden kaadolla alueelta Karstulantien varrella. Väylä rakentuu ensivaiheessa Kirkonmäen ja Murtokankaan asuntoalueen risteyksen välille 675 metrin mittaisena.

Kohteen kustannusarvio on suunnitteluineen noin 300000 euroa.

Tukkitien rakentaminen puolestaan on jo alkanut pintamaiden poistolla. Kokonaan uusi tielinjaus rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa Kuninkaanjoen teollisuusalueelta Karstulantielle 1,5 kilometrin mittaisena.

Tukkitien kustannusarvio maanostoineen ja suunnitteluineen on noin 600000 euroa.

Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi toteaakin, että nämä investoinnit ovat Soinin kokoiselle kunnalle merkittäviä ja ennen kaikkea ne ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta.

Tukkitien myötä rekkaliikennettä saadaan ohjattua pois keskustasta ja kevyen liikenteen väylä tuo luonnollisesti turvallisuutta kevyen liikenteen siirtyessä pois muun liikenteen seasta.

Rannanjärvi totesi, että molemmille hankkeille olisi myös jatkohankkeensa, jotka toivottavasti saadaan toteutettua lähivuosina.

Sekä Tukkitien että kevyen liikenteen väylän rakentaminen toteutetaan niin, että mikäli säät sallivat ovat ne valmiina asfaltointeineen jo tämän vuoden aikana. Jos ilmat eivät ole urakoitsijan puolella, on viimeinen määräaika valmistumisille vuoden kuluttua kesällä kesäkuun loppuun mennessä.

Kohteet työllistävätkin keskimäärin neljästä viiteen työntekijää, enimmillään jopa 12 asfaltoinnin aikana.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät