1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kunnarionnittelut sallitaan kolmospesällä

Pesäpalloliitto on päättänyt ottaa tarkasteluun peliin liittyvät korona-ajan erityisjärjestelyt. Ensimmäisessä vaiheessa kunnariottelut sallitaan kolmospesällä keskiviikosta 1.7. alkaen. Muista mahdollisista erityisjärjestelyjen purkamisista, kuten perinteisen hutunkeiton palauttamisesta ensimmäisen vuoronvalinnan ratkaisijaksi, tehdään päätöksiä vajaan kahden viikon kuluttua.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on tuonut pesäpallo-otteluihin tukun normaalista poikkeavia käytäntöjä. Lajin historian alkuajoista käytössä ollut hutunkeitto on korvattu kolikonheitolla, seremoniallisesta avausheitosta on luovuttu, kunniajuoksun tekijää onnitellaan etänä kotipesästä ja syöttötuomarin alueen kunnioittamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Pelin katkaisun yhteydessä pallo toimitetaan normaalisti tuomarille, mutta poikkeussääntöjen mukaan tuomari ei koske palloon ottelun aikana.

MAINOS

Rajoitukset tarkasteluun

Epidemian kehitys Suomessa on jatkunut hyvään suuntaan, eikä tehohoidossa ollut maanantain tietojen mukaan yhtään potilasta koronan takia. Pesäpalloliitto onkin päättänyt tarkastella ottelun kulkuun liittyviä rajoituksia ja niiden lieventämistä.
– Sallimme joukkueille mahdollisuuden onnitella normaaliin tapaan kunniajuoksun tekijää kolmospesällä keskiviikosta alkaen. Vaikka joukkueet ovat ideoineet luovia tapoja onnitella etänä, tälle poikkeuskäytännölle emme enää löydä perusteita. Samoin pallohenkilöiden määräyksestä käyttää suojahanskoja luovutaan, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo.

Huotarin mukaan mahdollisista muista lievennyksistä korona-ajan erityisjärjestelyihin tehdään päätöksiä 13. heinäkuuta.
– Pesäpalloon kiinteästi koko kansallispelimme liki satavuotisen historian ajan kuulunut hutunkeitto olisi ainakin toiveissa palauttaa jälleen otteluiden alun rituaaliksi, Huotari lisää.

Kaikkea päätöksentekoa ohjaa silti vastuullisuus. Virus on yhä läsnä keskuudessamme, joten hygieniasta huolehtimisen tulee kuulua ihmisten arkirutiineihin.
– Muutamat esimerkit meiltä ja lähialueilta kuvaavat hyvin epidemian nopeaa ryppäissä leviämistä, jos se on levitäkseen. Jokaisen toimijan tulee yhä kantaa vastuunsa noudattamalla annettuja määräyksiä, ohjeita ja suosituksia. Päätöksenteossamme kaikkien ihmisten terveys on aina etusijalla, Huotari päättää.

Vimpelin Veto kohtaa torstaina miesten Superpesiksen avauskierroksella JymyJussit Seinäjoelta Saarikentällä pelattavassa ottelussa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät