-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Kylille kehittämisrahaa Vimpelissä

Vimpelissä on haettavana maanantaihin 13.7. mennessä kylille tarkoitettua kehittämisrahaa. Kehittämisrahan turvin voidaan tukea ja avustaa kylien hankkeita ja pieniä investointeja sekä toimintoja,
jotka lisäävät kunnan ja kylien elinvoimaa ja vetovoimaisuutta.

Kylien kehittämisrahan hakijana voi toimia kyläyhdistys, osuuskunta, kylässä toimiva yhdistys tai yhdistysten yhteenliittymä. Tuki maksetaan jälkikäteen, toteutuneiden kustannusten mukaisesti aikaisintaan elokuussa viikolla 32. Kehittämisrahaa ei myönnetä yksityisteiden kunnossapitoon tai perusparannukseen.

MAINOS

Kuntastrategian mukainen

Vimpelin kunta on varannut kylien kehittämiseen 23 600 euroa. Kehittämisraha liittyy kuntastrategiassa määriteltyyn strategiseen tavoitteeseen, jonka mukaan ympäristöön ja asukasviihtyvyyteen panostaminen on ehdoton edellytys sille, että Vimpeli voisi olla houkutteleva kunta uusille asukkaille ja hyvä paikka asua kunnassa jo asuville.

Kehittämisrahan turvin voidaan myös tukea hankkeita, jotka edistävät harrastus-, liikunta-, kulttuuri- ja virkistystoimintaa Vimpelissä. Tukea voidaan hakea myös kylien kehittämisen suunnitteluun ja sellaisiin hankkeisiin, investointeihin tai toimintoihin, jotka edistävät elinolosuhteita ja mahdollisuuksia kylillä asumiseen. Kunnanhallituksen tekemän päätöksen mukaan kylien kehittämisrahan painopiste on asuinympäristön ja asukasviihtyvyyteen liittyvissä hankkeissa, kuten uimapaikoissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät