-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Levätilanne rauhallinen

Viikolla 28 sinilevätilanne on rauhallinen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla sijaitsevilla levähavainnointipisteillä. Sinilevää ei ole havaittu tämän viikon aikana virallisilla levähavainnointipisteillä. Kansalaisten ilmoittamat levähavainnot ovat vähentyneet edellisviikoista. Pintavesien lämpötilat ovat viilentyneet, mikä hillitsee leväkukintojen esiintymistä. Perjantaina Lappajärven Halkosaaressa pintaveden lämpötilaksi mitattiin 18,4 astetta.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 27 virallisella levähavainnointipisteellä. Sinilevän runsaus arvioidaan silmämääräisesti asteikolla 0–3. Nolla tarkoittaa, että levää ei ole ja kolme tarkoittaa levää olevan erittäin runsaasti. Seuranta toteutetaan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen, kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa.

MAINOS

Levätilannetta voi seurata kaikille avoimesta Järviwiki-palvelusta. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimeen. Havaintoja voi myös tallentaa itse Järvi-Meriwikiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät