2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Linda Can on Vimpelin positiivisin

– Miellyttävä ihminen. Aina iloinen ja pitää juuri palveltavia asiakkaitaan tärkeimpinä. Linda on aina hymyssä suin ja kysyy mitä kuuluu, kun asioi pizzeriassa. Myös kadulla tervehtii iloisesti. Aina ystävällistä palvelua. Täydellistä palvelua alansa parhaalta yrittäjältä. Aina iloinen ja positiivinen, kysyy myös usein mitä minulle kuuluu, josta välittyy hänen välittämisensä ja halunsa olla osa yhteisöämme.

Tällaisia perusteluja sai taakseen Vimpelin positiivisin vuosimallia 2020 eli My-Linda Pizzerian yritäjä Linda Can. Vimpelin Yrittäjät julkisti äänestyksen tuloksen torstaina iltapäivällä. Vimpelin positiivisin valittiin nyt kolmatta kertaa.

MAINOS

Tänä vuonna kuntalaiset saivat ehdottaa henkilöitä varsinaiseen Vimpelin positiivisin -äänestykseen eli järjestettiin virallinen esivaali. Ehdotuksia kerättiin erillisellä nettilomakkeella kesäkuun ensimmäisten viikkojen aikana. Neljä eniten esivaalissa ääniä saanutta valikoitui mukaan varsinaiseen äänestykseen. Finaalinelikon muodostivat yrittäjät Annukka Lehto, Tuija Isoketo ja Linda Can sekä Moms for Kids -yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti.
– Esivaali tehtiin, jotta varsinaiseen äänestykseen löytyisi aidosti henkilöitä, jotka vimpeliläiset kokevat positiivisina. Esivaali helpotti myös tulosseurantaa ja ääntenlaskentaa, summaa Vimpelin Yrittäjien sihteeri Susanna Korkiatupa.

Äänimäärissä huima nousu

Varsinaisia äänestyspaikkoja ei koronaepidemian vuoksi voitu järjestää vimpeliläisiin liikkeisiin, joten myös äänestäminen tapahtui verkkolomakkeella. Susanna Korkiatuvan mukaan joko verkossa tapahtunut äänestys tai jokin muu asia lisäsi äänestysaktiivisuutta. Ääniä annettiin liki neljäsataa, joten äänimäärä lähes kolminkertaistui. Tarkka äänimäärä on 369, josta äänestyksen voittaja Linda Can keräsi 130 ääntä.
– Tämänkertaisessa äänestyksessä minua ilahdutti se, että lähes kaikki ehdokkaat ovat palveluyrittäjiä. Vaikka äänestyksen tarkoitus ei ole nostaa yrittäjyyttä esiin, niin on mukava huomata, että Patruunantien yrittäjillä on selvästi paikka vimpeliläisten sydämissä ja moni heistä tuo kuntaa esille positiivisesti, iloitsee Korkiatupa.

Arkiset kohtaamiset ovat monelle tärkeitä ja jääneet monille mieleen. Kuntalaiset myös arvostavat vastikkeetonta, yhteisön hyväksi tehtyä työtä, joka myös näkyi perusteluissa.
– Kaikki äänestyksessä mukana olleet saivat hyvän määrän ääniä ja hienoja perusteluja, kertoo Susanna Korkiatupa.

Valovoimainen ihminen

Kuusi vuotta Vimpelissä asunut ja yrittäjänä toiminut Linda Can on muuttanut Suomeen Kosovosta. Hän on ehtinyt saada lukuisia ystäviä Vimpelistä. Vuoden positiivisin -äänestykseen tulleiden kommenttien perusteella huomaa, että Linda Can on osa vimpeliläistä yhteisöä ja Vimpeliä.
– Uusi kasvo täällä ja tuonut paljon piristystä tänne! Aina ystävällinen, vaikka on yksin, ilman sukua täällä kylmässä Pohjolassa. Ei ollenkaan sisäänpäin kääntynyt. Valovoimainen ihminen. On avoin, ihana yritteliäs, vaikka raskaan tien on kulkenut. Linda ei ole paljoa saanut, mutta silti jaksaa antaa ihan kaikkensa; olisi aika antaa hänelle takaisin jotain.

Perusteluissa tuli esille myös se, että Vimpelin positiivisin ottaa huomioon kaikenikäiset – myös lapset.
– Jäänyt hyvä muisto, kun hieman pienempänä kävin virpomassa pizzeriassa. Linda halusi ottaa musta ja kaveristani kuvan, kun olimme niin suloisia, eräs äänestäjä muistelee.

Ensimmäinen Vimpelin positiivisimmaksi valittu on vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Matti Järvelä. Viime vuonna äänestyksen voitti yrittäjä Eila Lakaniemi.

Vimpelin positiivisin -äänestyksen järjestäjätaho eli Vimpelin Yrittäjät ei ole vielä ehtinyt lyödä lukkoon mahdollista seuraavaa äänestystä. Yhdistyksen sihteeri Susanna Korkiatupa ei itse näe estettä sille, etteikö vimpeliläisten keskuudessa tykättyä äänestystä järjestettäisi myös ensi kesänä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät