Grillikota lisää viihtyvyyttä Lakiksella

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä toimiva Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura rakensi viime vuonna talkoilla sekä näkötornin että kuntoportaat Aisaparin rahoittaman hankkeen turvin. Näkötornihankkeeseen liittyvä grillikota talkoiltiin viikonloppuna valmiiksi kraatterin reunaksi kutsutulla paikalla. Grillikota on tarkoitettu kuntalaisten ja muualta tulevien käyttöön.

Kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela kertoo grillikodan rakentamisella kyläseuran haluavan omalta osaltaan lisäävän Lakeaharjun viihtyvyyttä. Rakentamissuunnitelmat lyötiin lukkoon näkötorniprojektia suunniteltaessa. Salmela naurahtaa, että siinä vaiheessa taisi suunnitelmissa olla vauhti päällä.
– Ajatuksena oli, että kuntoportailla kävijät tai näkötornilla vierailevat viivähtäisivät alueella pidempään, jos lähellä olisi grillikota. Tarkoituksena oli ensin tehdä parkkipaikka kuntoportaiden lähelle ja sitten grillikota.

MAINOS

Grillikodan rakentamiseen käytettiin 165 talkootyötuntia.

Palvelee kaikkia

Idea grillikodan sijoituspaikasta tuli Lakis Oy:tä eli läheistä laskettelurinnettä ja rinneravintolaa pyörittävältä yrittäjä Jouni Niemelältä. Aikaisemmin grillikodan lähettyvillä on ollut meteoriittikeskus opastauluineen, portaineen ja penkkeineen.

Kyläseuran väki rakensi grillikodan kahden päivän aikana. Kumpanakin päivänä talkoolaisia oli noin tusinan verran. Kodan toimivuutta testattiin heti tuoreeltaan. Salmela kertoo, että kodan läheisyyteen tulee roskis, ja on myös mietitty turvallisuutta eli vesitynnyriä mahdollista alkusammutusta varten.

Markku Uusitupa (vas.) ja Matti Pohjoisaho olivat mukana grillikodan rakennustalkoissa.

 

Kraatterin reunalle johtavat meteoriittikeskuksen huonokuntoiset portaat kunnostetaan jossakin vaiheessa. Toistaiseksi grillikodan käyttäjät joutuvat tuomaan mukanaan omat polttopuut. Kantomatka ei ole pitkä, sillä Lakeavaaran parkkipaikka sijaitsee Serpentiinitien toisella puolella, kodalle johtavan polun kohdalla. Myös näkötornilta johtaa polku grillikodalle.

Kylätaloprojekti etenee

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuralla on jo uusi hanke vauhdissa. Välilasku-rinneravintolan läheisyyteen nousee kylätalo, joka sekin on aikanaan kaikkien vimpeliläisten käytössä. Kylätaloksi siirretään Lomakouheron paviljonki Karstulasta.

 

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura rakentaa kylätaloa Lakiksen laskettelurinteen juuren läheisyyteen. Seuraavaksi on vuorossa huoltorakennuksen lattioiden valu.

 

Kylätaloprojekti on siinä vaiheessa, että Karstulasta siirretyn huoltorakennuksen lattia valetaan kahden viikon kuluttua. Sen jälkeen keskitytään varsinaisen paviljongin purkamiseen, joka on Salmelan mukaan iso juttu muiden muassa rakennuksen korkeuden takia.
– Talkooväkeä on riittänyt. Meillä on palkattuna kaksi kirvesmiestä, jotka ovat tulleet hellesäiden aikaan töihin jo aamuviiden–kuuden aikaan. Iltatalkoita ei ole ollut ollenkaan. Tämän kesän tavoite on, että saataisiin paviljongin vesikatto asennettua. Jos siihen päästään, on tilanne erittäin hyvä, summaa Salmela.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliAurinkovoimaloita Kuortaneen urheiluopistolle
Seuraava artikkeliTimo Kangastie sähköpotkulautailee Utsjoelta Helsinkiin