-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kuntajohtajien marssitempaus leviää Kiinassa

Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntajohtajat tekivät hurjan marssitempauksen kävelemällä kesäkuun loppupuolella vuoden ennätyslämpötilassa Euroopan suurimman kraatterijärven eli Lappajärven ympäri. Mallia ”järjetön” ollut idea lähti Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasaralta. Nyt kunnanjohtajien marssi, englanniksi The Mayor March, on levinnyt jo Kiinaan saakka.

Alajärven Vesa Koivusen, Lappajärven Sami Alasaran ja Vimpelin Sam Leijonanmielen 76-kilometrinen kävelytempaus sai odotettua suuremman mittakaavan, sillä matkan varrelle saapui satamäärin kuntalaisia tsemppaamaan ja huoltamaan kuntajohtajia. Matkaa kertyi 76 kilometriä ja matkaa tehtiin kokonaisuudessaan 19,5 tuntia.

MAINOS

Kiinan muurilla

Kunnanjohtaja Leijonanmieli on myös yrittäjä, jolla on vahvat kontaktit Kiinaan. Leijonanmielen ystävä Aimee Cao rekisteröi viime vuonna Dim Sum Oy -nimisen vientiyrityksensä Vimpeliin. Dim Sumin suunnitelmissa oli järjestää maaliskuussa taidenäyttely Vimpeliin yhdessä LPGA-nimisen kiinalaisen taideakatemian kanssa. Näyttely kuitenkin peruuntui koronaepidemian takia.

Dim Sum toimitti LPGA:lle videomateriaalia kolmen kuntajohtajan kesäkuisesta marssitempauksesta. LPGA järjesti tapahtuman, jossa tartuttiin kuntajohtajien marssihaasteeseen. Nyt Kiinassa kävellään yhteisen hyvän puolesta järviseutulaisen esimerkin kannustamana. Marssitempauksesta on myös julkaistu artikkeli kiinalaislehdessä.
– Kiinalaiset ovat printanneet The Mayor March -paitoja ja marssijoita paitoineen on päätynyt aina Kiinan muurille saakka. Tempauksen toivotaan kasvavan entisestään ja tavoitteena on saada haastettua syksyllä myös muita suomalaisia kunnanjohtajia, kuntia ja seutukuntia mukaan haasteeseen, valottaa Leijonanmieli

Leijonanmielen mukaan ”pieni” marssi saattaa tuottaa kunnille paljon näkyvyyttä ja positiivista yhteishenkeä koko seutukuntaan.
– Toisinaan tämä saattaa levitä aina Kiinaan asti.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät