-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Lomautettujen määrässä raju kasvu

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 9 621 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 3 706 henkilöllä, eli 62,7 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 64 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 968 henkilöllä.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen määrän voimakkaana kasvuna. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2 653 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 531,7 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 11,4 prosenttia, joka oli maan alhaisin. Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Pohjanmaalla (12,4 prosenttia) ja Ahvenanmaalla (12,6). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 15,8 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (294,1 prosenttia), Uudellamaalla (84,5) ja Pohjanmaalla (78,6). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät