0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujat valittu

Ravivuoden kohokohtiin lukeutuvat Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 31.7.–2.8. Viikonvaihteen lähdöt keskittyvät erityisesti suomenhevosten ympärille. Seinäjoen Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa valittiin keskiviikkona 12 osallistujaa sekä oriiden että tammojen pääkilpailuihin. Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin yhteensä 44 hevosta.

Tämän vuoden kuninkuuskilpailuun valittiin seuraavat oriit: A.T. Veeti, Caijus, Camri, Evartti, Joriini, Lissun Eerikki, Pauhis, Rokin Maxi, Sheikki, Tähen Toivomus, Vixen ja Vixus. Varahevosia ovat Larvan Hurmos ja Enon Vilppi. Kuningatarkilpailuun ehdolla olleista tammoista valittiin pääkilpailuun valittiin Akaasia, Aurotar, Hetviina, Lakan Leija, Liisan Tulilintu, Piskon Pouta, Ryti-Tyttö, Sävel-Taika, Taksvenla, Tähtituula, Vilma Lyydia ja Virin Camilla Varahevosia ovat Varjonova ja Sokru.

MAINOS

Tänä vuonna varsinkin tammojen puolella nähtiin hyvin tasaväkisiä kilpailijoita, ja kun ilmoittautuneita oli suuri määrä, ei päätoimikunnan tehtävä ollut helppo. Ilmoittautuneista kuitenkin mukaan valikoituivat kuitenkin tasokkaat tusinat.

Tarkat kriteerit

Valinnan Kuninkuusravien osallistujista teki kymmenjäseninen päätoimikunta. Valinnat tehtiin Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti. Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin, hevosen nykykuntoa sekä myös ja myös hevosen sopivuutta sarjaan.

Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella poikkeusjärjestelyin. Tänä vuonna tapahtumaan myytiin pääsylippuja tuhat per päivä. Viime vuonna Lahteen lähes 55 000 hengen yleisön kerännyt ravitapahtuma levittäytyy tänä vuonna kuitenkin ympäri Suomea. Monet raviradat järjestävät kunkkariviikonloppuna kisakatsomoita uskolliselle raviyleisölle. Poikkeustilanteen takia Seinäjoki isännöi Kuninkuusraveja myös ensi vuonna, 30.7.–1.8.2021.

Kuninkuusravit on suomalaisen raviurheilun tunnetuin brändi, joka kokoaa vuosittain lähes 60 000 hengen yleisön raviradan varteen elämään yhdessä raviurheilun suurinta juhlaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät