2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lentopallomaajoukkueiden leiri tuo uutta vipinää Kyyjärvelle

Kyyjärvellä nautitaan parhaillaan harvinaisesta herkusta, sillä lentopallohulluksi pitäjäksi kuvaillussa kunnassa leireilevät sekä lentopallon naisten maajoukkue että alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue. Uudenlaista yhteistyön muotoa viriteltiin Harsunkankaan ulkoilualueella sijaitsevilla Harsunportailla, kun lentopallon miesten ykkössarjassa taisteleva KyKy-Betset oli kutsunut joukkueen tukijoita ja kunnan edustajia porrastreeneihin ja tapaamaan maajoukkueita.

Kyyjärveläinen personal trainer Tanja Kyrönlahti oli ideoinut porrastreenin, jonka avulla voi kehittää lihaskuntoa, koordinaatiota, voimaa ja tasapainoa. Omista harjoituksistaan palautumassa olleet lentopalloilijat seurasivat treenejä portaiden juurelta. Tilaisuuden ohjelmaan kuuluivat niin pelaaja- kuin valmentajahaastattelut, ja myös yhteistyökumppaneiden edustajat pääsivät kertomaan edustamastaan yrityksestä ja sen toiminnastaan KyKy-Betsetin kanssa.

MAINOS
Personal trainer Tanja Kyrönlahti oli suunnitellut porrastreenin KyKy-Betsetin tapahtumaan.

 

Harsunportaat valmistuivat viime kesänä Leader Viisarin hankkeen avulla. Portaita on kaikkiaan 97 ja nousua noin 15 metriä. Harsunkankaan ulkoilualue tarjoaa monipuoliset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet vuoden ympäri. Alueelta löytyy 18-väyläinen frisbeegolf-rata ja pururata sekä talvella hiihtolatu ja pulkkamäki.

Tähtäin EM-kisoissa

Tapio Kangasniemen valmentaman naisten maajoukkueen tähtäin on ensi tammikuuhun siirretyissä EM-karsinnoissa. Suomen kanssa lopputurnauspaikkaa kärkkyvät Slovakia, Kosovo ja Montenegro. Slovakia on pienoinen ennakkosuosikki ja Suomi lohkon ranking-kakkonen. Karsinnat pelataan kahdessa turnauksessa ja joukkueilla on kolme peliä turnausta kohti.

Maajoukkue on viettänyt Kyyjärvellä työntäyteisiä päiviä, joissa pääosaa näyttelee harjoittelu. Koronakesä on vaikuttanut myös naisten lentopallomaajoukkueeseen, jonka ohjelmaa on jouduttu pienentämään suunnitellusta. Pelejäkin on jäänyt pelaamatta, ja esimerkiksi Euroopan Kultainen liiga peruutettiin.

Tapio Kangasniemi käskyttää naisten lentopallomaajoukkuetta, joka lähtee tammikuussa karsimaan EM-kisapaikasta.

 

Maajoukkuetta kauhavalaislähtöinen Kangasniemi kuvailee hyväksi, samoin joukkuehenkeä.
– Pelaajat ovat sitoutuneita, valmiita tarttumaan toimeen ja työhön. Joukkueen vahvuuksiin kuuluu yhdessä tekeminen ja taisteleminen. Pelityylimme on moderni: pelaamme nopeaa lentopalloa ja pyritään myös pelillisissä asioissa olemaan askelta edellä, mitä tapahtuu ihan lajin kehityksessä.

Koko kunnan juttu

Tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kyyjärven Kyky tunnetaan lentopallotoiminnastaan kautta maan. Liikuntahalli tarjoaa hienot puitteet lentopallon harrastamiseen ja ottelutapahtumien järjestämiseen. Lentopallossa on Kyyjärvellä tekemisen meininki.
– Kannustus on Kyky-Betsetin otteluissa suurta. Ihmisillä on mukanaan ämpäreitä kannustusta lisäämässä. Monessakaan katsomossa ei päästä samanlaiseen tunnelmaan. KyKy tuo näkyvyyttä ja mainosta myös kunnalle, toteaa Kyyjärven kunnanjohtaja Tiina Pelkonen.

Kyyjärven KyKyn puheenjohtajana toimiva Minna Pitkänen toivoo tekijöitä ja etenkin nuoria tekijöitä seuralle.
– Talkootyö tunnetaan Kyyjärvellä. Pienessä seurassa talkootyöllä on suuri merkitys yhtenä seuran rahoitusmuotona. Tulevalla kaudella ei voi olla muuta tavoitetta kuin olla mukana kärkikahinoissa. Tuleva ykkössarjajoukkue on suurin piirtein kasassa.

Porrastreeni sai hien virtaamaan. Ari-Matti Joki, valmentaja Nikolas Buser, kunnanjohtaja Tiina Pelkonen, Keskisuomalaisen kuluttajamyynnin johtaja Erkki Ekonen, naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja Kasperi Vuorinen ja KyKy-Betsetiä tukevien yritysten edustajat pääsivät kokeilemaan tehokasta treeniä Harsunportaissa.

 

Yhteistyökumppaneilla oli mahdollisuus vaihtaa kokemuksia, puhua lentopallosta ja muustakin maailman menosta yhteisellä lounaalla, jonne myös molemmat maajoukkueet saapuivat. Urheilijat kävivät seuraamassa keskusurheilukentällä järjestettyjä, lapsille tarkoitettuja Viispiikkinen Cupin yleisurheilukilpailuja ja tsemppaamassa kisaajia hyviin suorituksiin.

Pienet paikkakunnat loistavat

Naisten maajoukkueen keskipelaaja, 48 maaottelua pelannut kouvolalaislähtöinen Michaela Madsen kertoo lentopallon olevan pienten paikkakuntien peli. Naisten Mestaruusliigaa pelattiin viime kaudella niin Kuusamossa, Orivedellä, Pihtiputaalla kuin Vampulassakin.

Kauhavan Wisan Iida Pöllänen tuo alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen pohjalaisväriä. 180-senttinen keskitorjuja on pelannut lentopalloa kahdeksan vuotta ja tullut lajin pariin isoveljiensä jalanjäljissä. 15-vuotiata neitosta viehättää joukkuelaji ja se, että pelaaminen on kivaa.
– Pelaajana olen vähän hiljainen. Haluan pelata aina parhaan pelin. Kun tulee tiukat pelit, ääntäkin löytyy.

 

15-vuotias Kauhavan Wisan Iida Pöllänen on asettanut itselleen tarkkoja tavoitteita lentopalloilijan uraa silmällä pitäen.

 

Lentopalloesikuvakseen Iida Pöllänen nostaa Laukaasta lähtöisin olevan Suvi Kokkosen, joka valittiin kauden 2018–2019 parhaaksi pelaajaksi naisten Mestaruusliigassa. 20-vuotias Kokkonen edustaa ensi kaudella ranskalaisseura Nantes Volley-Ballia.

Iidan tulevaisuuden tavoitteet lentopallon parissa ovat selkeät:
– Haluan päästä pitkälle, pelata ammatikseni, kehittyä ja olla hyvä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät