Alajärveläiseltä HOISKO CLT:ltä elementit kahteen Tuusulan asuntomessukohteeseen

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen massiivipuuelementtien valmistaja Hoisko CLT on näyttävästi esillä Tuusulan asuntomessuilla 3.-30. elokuuta, sillä peräti kaksi alueen näytteilleasettajaa on valinnut HOISKO CLT -elementin kohteensa rakennusmateriaaliksi.

Niin rakennusalan ammattilaisilla kuin omakotitaloa suunnittelevilla onkin messuilla hyvä tilaisuus päästä tutustumaan puurakentamisen mullistavan CLT:n monipuolisiin mahdollisuuksiin.

MAINOS

Ristiinliimaamalla valmistettava massiivipuuelementti kasvattaa suosiotaan Suomessa rytinällä niin omakotirakentamisessa kuin julkisissa kohteissa.

Hetena on uniikki CLT-koti

Finnlogin rakentama omakotitalo Hetena (kohde 38) on saanut ennakkoon paljon huomiota. Finnlog on modernin puuarkkitehtuurin ekspertti.

HOISKO CLT-elementtien monipuolisuus pääsee oikeuksiinsa näyttävän talon rakenteellisesti erikoisissa ratkaisuissa kuten eri suuntiin kaltevissa kattorakenteissa. L-mallinen talo yhdessä saunarakennuksen kanssa muodostaa keskelle suojaisan atrium-pihan.

Rakennusmateriaalina on 100-millinen, lisäeristetty CLT. Talon ulkovuori on laudoitettu. Sisällä CLT-elementti on jätetty näkyviin ja siihen on haettu hirren näköä urituksella. Talon suunnittelija on arkkitehti Mikki Ristola. Kohteen sisustussuunnittelijana on Heli Virtanen Iloa360:sta.

Eristeetön Veljesteco nousi Hoisko CLT:stä

Veljesteco (kohde 4) on paritalo, jonka nimi kertoo paljon. Talon rakennuttajat ovat veljekset perheineen ja ekologisuus on rakentamisen avainsana. Talo on rakennettu 240-millisestä CLT:stä, joka ei vaadi lainkaan eristettä. Elementin ulkopintaan rakentaja on valinnut lautaverhoilun.

Myös Veljesteco tuo esiin sen, millaiset mahdollisuudet muodoilla leikkimiseen CLT:stä rakentavalla on. Talon sisustuksessa on niin ikään hyödynnetty CLT-levyä. Siitä on rakennettu kalusteita sängystä ruokailukalustoon. Talon arkkitehti on Michael Pet ja päänäytteilleasettaja HOSET Oy.

MAINOS
Edellinen artikkeliNelimarkka-museolla uusi aurinkosähkövoimalan havainnointipiste
Seuraava artikkeliLaVelle sisumitaleja piirinmestaruuskisoista!