1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kantatien kunnostus käyntiin Vimpelissä

ELY-keskus ja Juhan Paja Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kantatien 68 parantamisesta välillä mantie 7421 – maantie 750 Vimpeli.

Hankkeen kokonaiskustannus on noin 0,45 miljoonaa euroa. Hankkeen osarahoittajana toimii Vimpelin kunta.

MAINOS

Hankkeessa rakennetaan kiertoliittymä kantatielle 68 Patruunantien ja Isonkankaantien risteykseen.

Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta kantatiellä 68 Vimpelin kohdalla.

Kiertoliittymä sujuvoittaa liikennettä kantatiellä 68, sekä helpottaa kantatielle liittymistä Patruunantieltä (Vimpelin keskustasta) ja Isokankaantieltä (Sääksjärven, Vetelin ja Perhon suunnalta).

Kiertoliittymällä sekä mahdollisilla muilla lisäkohteilla pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta kantatien 68 varrella Vimpelin kohdalla, erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta.

Kantatien 68 varrella sijaitsee Aapiskujan koulu sekä keskustan suunnassa yläaste ja lukio, joten kevyttä liikennettä kulkee kantatien molemmin puolin suuria määriä.

Hankkeessa on myös mahdollisia lisäkohteita: alikulun ja pyöräteiden rakentaminen sekä liittymien laajennuksia turvasaarekkeineen kantatielle 68 Vimpelin kohdalle.

Lisäkohteet toteutuessaan parantavat kevyen liikenteen kulkua kantatien puolelta toiselle ja parannukset koskettavat erityisesti koululaisten liikennettä. Optiokohteiden rakentaminen selviää syyskuussa 2020.

Kantatien 68 keskimääräinen vuorokausiliikenne (vuonna 2019, Väyläviraston mukaan) on noin 2000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on kahdeksan prosenttia.

Lakaniementiellä on 1600 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on viisi prosenttia, Koskelantiellä 380 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on neljä prosenttia, Patruunantiellä etelään noin 2200 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus kaksi prosenttia ja pohjoiseen noin 2250 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaanliikenteen osuus on kaksi prosenttia.

Isokankaantiellä on noin 2000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaanliikenteen osuus on yhdeksän prosenttia.

Työt alkavat tietyömaiden tiedotustaulujen pystyttämisellä sekä työalueen yleisillä järjestelyillä. Rakennustyöt alkavat kiertoliittymään parissa maanleikkauksella, liikennöidyn alueen ulkopuolelta Patruunantien, Isokankaantien ja Vimpelintien risteyksessä.

Urakan on oltava valmis marraskuun 2020 loppuun mennessä. Lisäkohteiden toteutuessa valmistuminen on heinäkuussa 2021.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät