0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven Osuuspankki aloittaa mittavan remontin

Alajärven kaupunkikuvassa alkaa jälleen näkyä rakentamista ja hyörinää, kun Osuuspankki käynnistää pankkirakennuksensa saneerauksen viikolla 36.

Talo on valmistunut 1976 ja sen jälkeen siinä on vaiheittain tehty erilaisia saneerauksia ja uudistuksia. Nyt remonttiin menee talon katutaso, joka on edellisen kerran kunnostettu 15 vuotta sitten.

MAINOS

– 90 prosenttia alkavasta remontista kohdistuu kiinteistön katutasoon, kertoo pankin toimitusjohtaja Jari Leivo. – Remonttia on suunniteltu jo 1,5 vuoden ajan ja nyt on aika toteuttaa.

Pankinjohtaja Markku Pelkonen kertoo, että saneerauksen taustalla on muun muassa se, että kiinteistön nykyinen talotekniikka on tullut tiensä päähän. Myös asiakas- ja työntekijäkokemuksen parantaminen uudistetuilla, viihtyisillä tiloilla on tarpeen.

Remontissa päivitetään talotekniikka, julkisivulasitus ja lattiat uusitaan. Asiakkaille rakennetaan uudet vastaanottotilat ja erityinen huomio kiinnitetään esteettömyyteen sekä äänen eristykseen.

Pankin sisältä saadaan suora yhteys OP Kotiin ja luonnollisesti myös kalustus uusitaan.

– Tarkoitus on saattaa toimitalo vastaamaan tämän päivän vaateita.
Remontti käynnistyy pankin julkisivutöillä. Kulku pankkiin on tällöin Paavolantien puoleisesta sivuovesta.

Pankki on remontin aikana avoinna normaalisti joitain lyhyitä katkoksia lukuun ottamatta.

Kohteen suunnittelijana on toiminut Jyrki Tuomela, kertoo, että hanke kasvoi suunnittelun aikana, mikä on hyvin tavallista remonttikohteille.

Sisätiloissa suuri muutos Tuomelan mukaan on se, että kassa-alue siirtyy uuteen paikkaan ja äänieristettyjä työpisteitä tulee keskelle seitsemän ja taakse kaksi. Lasia käytetään paljon ja vanhat seinät maalataan. Joitakin väliovia uusitaan lasioviksi.

Myös OP Kodin puolella uusitaan pintoja ja ilmanvaihto sekä valaistus menevät uusiksi. – tekniikkapuolelle tulee paljon uutta, mikä ei suoraan näy asiakkaille.

Kohteen urakoitsijoiksi on pyritty mahdollisimman pitkälti valitsemaan paikallisia ammattilaisia. Pääurakoitsijana toimii Rakennusliike M.Ranta Oy.

Hyvät näkymät koronasta huolimatta

Alajärven Osuuspankin alkuvuosi on sujunut koronasta huolimatta hyvin. – Alueella tilanne on kokonaisuutena katsoen hyvä. Tietyt toimialat ovat kärsineet enemmän, mutta iso osa on noussut plussalle kesän myötä, Jari Leivo kertoo.

Asiakasliiketoiminnan, rahoituskannan ja asiakasvarojen kasvu on ollut kaikki yli neljä prosenttia, talletuskanta on noussut 6,6 prosenttia ollen nyt 228 miljoonaa euroa ja pankin kulu-tuottosuhde on laskenut 65 prosenttiin.

Koronasta kertoo sen sijaan lainanhoitojoustojen suuri määrä. Keväällä niiden hakemukset räjähtivät ja henkilöasiakkaille lainanhoitojoustoja onkin myönnetty peräti 487 kappaletta ja yrityksille 158 kappaletta. Luottotappiovaraukset ovat nyt 588000 euroa.

– Vaikka joustohakemusten määrä keväällä räjähti, niin kesäkuun alusta lukien niiden kysyntä lähes loppui, Leivo kertoo ja arvelee monen hakeneen joustoa myös kaiken varalta.

– Jos koronan toinen aalto ei tule tänne kovin pahana, niin tilanne näyttää positiiviselle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät