-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille käynnistyy Soinissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi suosituksen kasvomaskin käytöstä kansalaisille koronavirusepidemian aikana.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

MAINOS

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Maskin käyttöä suositellaan kun olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä jakaa Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville.

Maskien hakupiste viikosta 35 alkaen on Soinissa Paja 66, Teollisuustie 3. Jako tapahtuu tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 14-15.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät