-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kuortaneella kysytään kuntalaisilta

Kuortaneella halutaan kysyä kuntalaisten mielipidettä ensi vuoden talousarvion laadintaan.

Kunnanhallituksen nimeämä taloustoimikunta esitti talousarvion 2021 ja taloussuunnitelman 2022-2023 toimintaohjeissa kuntalaisten kuulemista mahdollisista säästökohteista. Toimintaohje hyväksyttiin kunnanvaltuustossa 24.8.

Kuntalaisille laaditussa kyselyssä on esitetty kymmenen toimepide-ehdotusta talousarvioon. Kuntalaiset voivat asettaa toimenpiteet mielestäään parhaaksi katsomaansa toteuttamisjärjestykseen. Toimenpide-ehdotukset vaihtelevat veronkorotuksista erilaisiiin leikkauksiin.

MAINOS

Kyselyn syynä ovat taloustilanteen muutokset kunnassa. Kuortaneen kunnan talous on ollut hyvällä tasolla useita vuosia. Viime syksynä vuodelle 2020 laadittu talousarvio oli noin 2,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kuluvan vuoden tulos tulee jäämään alijäämäiseksi. Suurin syy tähän heikentyneeseen tilanteeseen on vielä tällä hetkellä toteutumatta jäänyt osakekauppa. Osaltaan talouden haasteena on vallitseva koronatilanne.

Kuntalaiset voivat vastata kyselyyn kunnan nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella tai paperisella lomakkeella, joita on saatavilla ainakin kunnantalolta, kirjastolta, Paula Kahran kahvilasta sekä ruokakauppojen ilmoitustaulujen yhteydestä.

Vastaukset kyselyyn tulee jättää viimeistään 9.9. Kysely löytyy osoitteesta: https://webropol.com/s/kuntalaiskysely-kuortane

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät