-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Seinäjoen kaupunginteatteri hakee sohvakriitikoita

Innokkaat teatterinystävät ja katsomopenkkien aktiiviset kuluttajat saavat uudenlaisen mahdollisuuden osallistua Seinäjoen kaupunginteatterin toimintaan.

Teatterikuraattori ja yleisötyöntekijä Jelena Jokelin-Muilu perehdyttää mukaan valittavat SohvaKriitikot kriittiseen katsomiseen ja siitä kertomiseen. Mukaan voi hakea kuka vain.

– Valitsemme hakijoista viisi katsojaa, kertoo Jokelin-Muilu.

MAINOS

Kriteerejä kriitikkojen valintaan ei ole monta.

– Oletuksena toki on, että teatterista kiinnostuneella hakijalla on halu kirjoittaa. Hänen tulisi olla täyttänyt 16 vuotta ja sitoutua sohvakriitikkotoimintaan syyskuusta 2020 keväälle 2021.

Kriitikoksi voi hakeutua mistä päin vain, mutta Seinäjoen kaupunginteatteri ei korvaa vierailuista mahdollisesti aiheutuvia matka- ja majoituskuluja.

Sohvakriitikot tapaavat teatterilla kerran kuukaudessa teatterikuraattorin johdolla. Toiminta muotoutuu valitun joukon toiveiden mukaan.

– He pääsevät tutustumaan tekijöihin ja kurkkaamaan teatterin kulisseihin. Jokainen luonnollisesti saa lipun teatterimme omiin esityksiin.

Sohvakriitikoiden kirjoitukset julkaistaan Seinäjoen kaupunginteatterin blogissa.

– Tyyli ja mielipiteet ovat jokaisen kirjoittajan omia, korostaa Jokelin-Muilu.

Mukaan voi hakea kirjoittamalla vapaamuotoinen, korkeintaan a4-liuskan mittainen esittely itsestään ja suhteestaan teatteriin. Hakemukset tulee postittaa teatterikuraattorille osoitteeseen jelena.jokelin-muilu@seinajoki.fi 6. syyskuuta mennessä varustettuna SohvaKriitikkohaku-otsikolla. Kriitikoille ilmoitetaan valinnasta 18. syyskuuta mennessä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät