3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Marko Komssista tekniikan tohtori

Alajärven Luoma-aholta kotoisin oleva, nykyisin perheineen Espoossa asuva Marko Komssi, s.1972, on väitellyt perjantaina tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistolla Espoossa.

Komssin väitöskirjan nimi on Solution Planning from the Perspective of Customer Value. Siinä analysoidaan ohjelmistosuunnittelun ongelmia asiakasarvon näkökulmasta.

MAINOS

Keskeinen havainto oli, että ohjelmistoyritysten ratkaisusuunnittelu kärsii tuoteominaisuuksiin keskittyvästä kapeakatseisesta ajattelusta ja ”tulipalojen sammutustyö -syndroomasta”. Nämä asiakasarvoon liittyvät ongelmat vaikuttavat olevan kulttuurisia ja sellaisina vaikeasti korjattavia.

Komssin tutkimus osoittaa, että ohjelmistojen ratkaisusuunnittelussa asiakkaan tehtävien holistinen ja varhainen analysointi lisää asiakasarvoa.

Tutkimuksessa esitellään konkreettisia käytäntöjä, joiden avulla asiakkaiden tehtäviä voidaan kuvata ja priorisoida tiekarttapohjaisessa ratkaisusuunnittelussa.

Koska asiakkaiden tehtävät eivät tyypillisesti muutu kovin usein, ne mahdollistavat tuoteominaisuuksia pidemmän aikavälin näkymän ratkaisusuunnitteluun.

Analysoinnilla olisi voimakkaampi myönteinen vaikutus ratkaisusuunnitteluun, jos yritysten strategiset prosessit ja kulttuuri korostaisivat asiakasarvoa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät