Suomen luonnon päivänä Särkijärven lenkille

Mainos[adrotate banner="3"]

Luonto innostaa ihmisiä liikkumaan. Luonnossa liikkuminen tuottaa myös merkittäviä terveysvaikutuksia ja tekee ihmisistä jopa onnellisempia. Jo kymmenen minuutin oleilu luonnossa saa verenpaineen laskemaan ja 20 minuutin retki mielialan kohenemaan.

Kartta Särkijärven lenkille.

Outdoor Leader – Aisaparin reitit, on kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää Aisaparin alueen retkeilyreittien ja luontopolkujen paikallista kehittämistä. Hankkeessa on mukana seitsemän suomalaista ja kaksi ruotsalaista Leader-ryhmää.

MAINOS

Aisaparin lisäksi hankkeessa ovat mukana Varsinais-Suomen Leader-ryhmät, I samma båt, Jokivarsikumppanit, Ravakka, Varsin Hyvä ja Ykkösakseli, Leader Pyhäjärviseutu Satakunnasta sekä ruotsalaiset Leader-ryhmät Mittskåne utveckling ja Sjuhäräd.

Hankkeessa haetaan uusia ideoita reitistöjen ylläpitäjille yhteistyössä hankekumppanien kanssa ja näiden alueille suuntautuvilla opinto- ja tutustumismatkoilla.

Toiminnallisuuden, palvelutason, tuotetarjonnan ja markkinoinnin parantamisen toivotaan lisäävän reittien tunnettuutta ja kasvattavan suosiota myös alueelle saapuvien matkailijoiden keskuudessa.

Koronatilanne on hieman rajoittanut opinto- ja tutustumismatkojen toteuttamista. Hanke jatkuu tämän vuoden loppuun. Suomalaiset yhteistyökumppanit ovat koonneet yhteisen videon, johon on koottu makupaloja yhteistyökumppaneiden alueella sijaitsevista luontoretkeilykohteista.

Video löytyy Youtubesta Outdoor Leader luontomatkailuvideo 2020 -nimellä. Hakkeella on myös oma blogi, joka löytyy osoitteesta https://outdoorleaderproject.blogspot.com/ .

Aisaparin alueelta videossa esitellään Särkijärven lenkki Evijärveltä. Särkijärven lenkki löytyy kokonaisuudessaan Aisaparin Youtube-kanavalta Särkäijärven lenkki 2020-nimellä.

Särkijärven lenkki on Särkijärven kosteikon ympäri kulkeva noin viiden kilometrin pituinen luontoreitti. Videon kuvasi Anselmi Ylitalo ja kohteesta löytyy lisätietoa Särkikylän kotisivulta.

Huomenna lauantaina elokuun 29. päivä on Suomen luonnon päivä. Päivää voisi juhlistaa lähtemällä luontoon, vaikka Särkijärven lenkille!

MAINOS
Edellinen artikkeliTaudintorjunnan suurin haaste on ”koronaväsymys”
Seuraava artikkeliMarko Komssista tekniikan tohtori