-3.8 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Sponsorit lahjoittivat Järvi-Pohjanmaan Ratsastajille uniikit heijastinliivit

Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat viettää kattojärjestönsä Suomen Ratsastajainliiton satavuotisjuhlavuotta Turvallisesti tien päällä -kampanjan merkeissä.

Turvallisesti liikenteessä -kampanjan liivit mahdollistaneiden sponsoreiden edustajat poikkesivat seuran vieraina Hoiskon Hevostilalla. Vas. Anne Paavola Alajärven Osuuspankista, Niina Mäkelä ja Jarmo Ojajärvi LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan Alajärven toimipisteestä ja Helena Marjomäki Oma Säästöpankin Alajärven konttorista.

Seurassa uskotaan positiiviseen palautteeseen. Jäsenet näkyvät jatkossa liikenteessä heijastinliiveissä, joiden selässä on autoilijoille viesti ”Kiitos, kun hidastit”.

MAINOS

Turvallisuuskampanjan mahdollistavat sponsorit Alajärven Osuuspankki, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa (Alajärvi) ja Oma Säästöpankki Alajärvi. Sponsorit kustansivat heijastinliivit painatuksineen kaikille seuran jäsenille. Liivit on painanut JS Pinta.

– Liivin tarkoitus on jakaa tietoa hevosen oikeanlaisesta kohtaamisesta ja samalla kiittää tiellä liikkujia hevosen huomioon ottamisesta. Yhteispelillä voimme tehdä kohtaamiset turvallisiksi kaikille, taustoittaa seuran jäsen Minna Rentola.

Kampanjaa jatketaan haastamalla myös muita ratsastusseuroja turvallisuustekoihin.

Saaliseläin on säikähtäessään arvaamaton

Hevosella maastoillessa ei valitettavasti aina pysty välttämään liikenteessä liikkumista.

Sisarukset Manda Peltokangas ja Magnus Peltokangas lähtevät mielellään ratsain maastoon ja kyläteille.

Seuran puheenjohtaja Ann-Lis Kivipelto sanoo, että hyviä kohtaamisia autojen kanssa on todella paljon.

Seuralaisilla on kuitenkin kokemuksia myös välinpitämättömyydestä ja tietämättömyydestä aiheutuneista vaaratilanteista.

Hevonen on saaliseläin, ja säikähtäessään se toimii sen mukaisesti, pakoon pyrkien. Painoa sillä on yhtä paljon kuin hirvellä, muistuttaa Anna-Riitta Rislakki-Ahopelto.

Kirskahtavat jarrut, voimakas kaasun painallus tai auton suhahdus liian läheltä voivat herättää tottuneessakin nelijalkaisessa tiellä liikkujassa arvaamattoman reaktion.

Käsimerkki on selkeä viesti

Heijastinliivit luovutettiin seuralaisille Hoiskon Hevostilalla maanantaina. Seuralaiset vakuuttivat niiden tulevan kovaan käyttöön.

Sponsoreiden edustajat Anne Paavola Osuuspankista, Helena Marjomäki Oma Säästöpankista ja Niina Mäkelä ja Jarmo Ojajärvi LähiTapiolasta kertoivat lähteneensä tukemaan hanketta, koska edistävät mielellään yhteistä turvallisuutta ja tukevat hyvää harrastusta.

Ojajärvi toimii aktiivisesti myös Liikenneturvassa, jonka ohjeistuksista hän kertoi ratsastajille. Hän neuvoi hakeutumaan pienille teille ja välttämään isoja.

– Uuden tieliikennelain myötä ratsukkokin tulee varustaa hämärässä liikenteessä valolla.

Ojajärvi kehotti ratsastajia hyödyntämään liikenteessä käsin annettavia merkkejä.

Pystyyn nouseva käsi on autoilijoille selkeä merkki siitä, että ratsastaja pyytää aikaa vaikkapa sivuun siirtymiseen, käden heilautus on lupa ohittaa.

Minna Saloranta

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät