-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Syystaimijuhla Kurejoen Puutarhalla

Alkukesästä puutarha on laitettu kuntoon. Nyt on aika juhlistaa kulunutta kesää Syystaimijuhlan merkeissä 3.-8.9. ja istuttaa vielä monivuotisia kasveja puutarhaan.

Istuttamalla nyt helpotat kevään pihatöitä. Syksyllä, kasvukauden loppupuolella, myös harrastaja näkee paremmin kuin keväällä, mitä ja mihin kasveja kannattaa istuttaa.

MAINOS

– Syyskuun alkupuolelta lähtien maan ja ilman kosteus on taimien kannalta parhaimmillaan ja maa on edelleen lämmintä juurtumisen kannalta, kertoo Tuula Karjanlahti Kurejoen Puutarhalta Alajärveltä.

Puutarhaharrastajan ei yleensä tarvitse kastella taimia syksyllä samaan tapaan kuin kevätistutuksia. Syystaimet ehtivät juurtua paikalleen ja ovat valmiita kasvuun heti kevään koittaessa. Syksyn sääolot suosivat sekä istuttajaa että kasveja.

Syksy on hyvää aikaa myös havujen istutukseen.

Taimistolla on tällä hetkellä paljon kukassa olevia perennoja ja täydessä loistossa olevia pensaita. Omenapuita on vielä yli 15 lajiketta sekä kirsikka- ja päärynäpuita. Vadelman-, tyrnin- ja mansikantaimia on runsas lajikevalikoima. Pienempiä ja isompiakin puita sekä havuja löytyy hyvät valikoimat.

Perennoista on saatavilla paljon kysyttyjä perhoskasveja mm. nauhukset, päivänhatut, punatähkät, punalatvat, maksaruohot, keltapäivänlilja, mintut, päivänkakkarat, rantakukka sekä tähtiputket.

Puutarhalla voit myös maistella oman puutarhan kesä- ja syysomenoista puristettua tuoremehua ja ostaa mukaan maukasta kurkkua ja tomaattia.

– Opastamme ja neuvomme mielellämme taimien valinnassa, istutuksessa ja hoidossa, Tuula muistuttaa.
Puutarha on avoinna nyt myös sunnuntaina 6.9. kello 9-13 ja Syystaimijuhlat päättyvät Taimin-päivänä tiistaina 8.9. , jolloin Kurejoen Puutarha arpoo taimijuhlapäivien asiakkaiden kesken kolme omenapuuta!

Syystaimijuhlaa vietetään puutarhoilla ja taimimyymälöissä ympäri maata. Juhlaa voi viettää myös vaikkapa omassa pihapiirissä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät