-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Koronakevät nosti pyörämatkailun suosiota

Kotimaan matkailukohteet ovat kuluneen kevään ja kesän aikana lisänneet kävijämääriään. Pyöräily, retkeily ja luontoliikunta ovat lisänneet suosiotaan.

Euroopassa pyörämatkailulla on jo tärkeä matkailullinen merkitys. Suomessakin pyörämatkailun osuutta halutaan kasvattaa yhtenä matkailun muotona.

MAINOS

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry ovat perustaneet Pyörämatkailukeskuksen vastaamaan pyörämatkailun valtakunnallisesta kehittämisestä ja markkinoinnista.

Avustusta infraan

Liikenne- ja viestintäministeriön Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmasta jaetaan tänä vuonna 31,5 miljoonaa euroa investointihankkeisiin.

Lisärahoituksella kuntien on mahdollista parantaa pyöräilyolosuhteita sekä edistää pyöräilyä. Avustusta myönnetään infrastruktuurin, kuten väylien, niiden varusteiden, pyöräpysäköinnin yms. rakentamiseen tai parantamiseen.

Hankeavustusta voivat hakea ja saada kunnat. Avustusta voidaan myöntää myös useamman kunnan yhteisiin hankkeisiin. Haku on auki 30.9. saakka Lisätietoja saa Traficomin nettisivuilta.

Pyöräilyviikko syyskuussa

Pyöräilyviikko 5.−13. syyskuuta innostaa tuhansia ihmisiä polkimille eri puolilla Suomea. Pääteema on tänä vuonna Pyöräilyn ilo.

Pyöräilykampanja siirrettiin koronatilanteen takia toukokuusta syyskuuhun. Pyöräily ei ole vain hyväkuntoisten aikuisten kulkutapa, vaan soveltuu ikään katsomatta lähes kenelle vain.

Pyöräilyviikolla jaetaan positiivista viestiä pyöräilystä ja siitä, että pyöräily nähdään yhtenä tärkeänä kulkumuotona ja pyöräilyolosuhteisiin kannattaa panostaa.

Pyöräilyreitti Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeella

Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeessa järjestettiin Pyöräilyreitti -työpaja elokuussa. Työpajaa veti Arja Kortesluoma Asiantuntijapalvelut Korpur oy:stä.

Mahdollisuuksien maaseutu -hanketta toteuttavat Itäkylä Lappajärveltä, Sääksjärvi Vimpelistä ja Patana Vetelistä. Pyöräilyreitti -työpajaan osallistui toistakymmentä pyöräilyreitin suunnittelusta kiinnostunutta osanottajaa. Osanottajia oli kaikkien kylien alueelta.

Suunnitelmissa on tehdä kylien alueelle maantie- ja maastopyöräilyreitit vielä kuluvan syksyn aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät