1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Arpaisten patikassa nautittiin raikkaasta syyssäästä sadetta pelkäämättä!

Matosuon ylitys on yksi patikkareitin upeimmista hetkistä.

Arpaisten patikka järjestettiin lauantaina Soinissa jo 26 kerran. Sääennuste lupaili, että taivaalta sataisi lauantaina vettä saavikaupalla, mutta onneksi tälläkään kertaa ennusteet eivät pitäneet aivan paikkansa.

Kosteutta ilmassa kyllä oli ja sadettakin päivän aikana saatiin, mutta mittakaava oli aivan toista kuin mitä pahimmat ennusteet antoivat odottaa.

MAINOS
Reitin rakenteet, sillat ja pitkospuut, olivat hyvässä kunnossa kulkea.

Aamulla patikan lähtötunnelmissa kukaan ei kuitenkaan vielä tiennyt paljonko sadetta saataisiin. Tästä huolimatta Yhteistalon parkkipaikalla odottaneet viisi bussia täyttyivät yksi toisensa jälkeen ja matka kohti vaelluksen alkupisteitä saattoi alkaa.

Tapahtumaan osallistui yhteensä 211 henkilöä mikä oli mainio määrä sääolosuhteet huomioon ottaen. Ennakkoilmoittautuneita tuli peräti 185 ja paikan päällä ilmoittautuneita oli 20.

Jatkuvan sateen uhka vaikutti patikan toteuttamisessa eniten ehkä siihen, että aikaisempina vuosina pisimmälle reitille, eli Arpaisilta yhteistalolle 28 kilometriä, on lähtöpaikalle suunnattu kahden linja-auton voimin. Tänä vuonna reitille lähdettiin yhdellä linja-autolla noin 50 patikoitsijan voimin.

Viime päivien sateet saivat maaston märäksi, mutta polun yli virta kulki vain yhdessä paikassa. Tästäkin selvisi pikkuisen pidemmällä askeleella!

Loput neljä linja-autoa veivät osallistujia 19 tai 14 reitille. Suosituin reitti tänä vuonna oli 14 kilometrin Läskilammenreitti. Viime vuoden tapaan vaihtoehtona oli myös 3,5 kilometrin minipatikka Hermannin polulla. Muutamia urheita osallistujia saatiin myös tälle osuudelle.

Koko 28 kilometrin huikean kaunis reitti Arpaisilta Soinin Yhteistalolle pysyi patikkapäivän aikana jopa yllättävän hyvässä kunnossa kävelijöiden tallata.

Runsaalla käytöllä koko kesän ajan olleen reitin sillat ja pitkospuut olivat pääsääntöisesti oikein hyväkuntoisia, joten Arpaisille uskaltaa kyllä suunnata vielä myöhemminkin syksyllä.

Patikkapäivään osallistujat jakautuivat siten, että soinilaisia oli mukana 39 ja ulkopaikkakuntalaisia 172. Soinilaisia nähtiin sitäkin enemmän talkooporukoissa, jotka aamulla ohjasivat liikennettä, ottivat ilmoittautumisia ja uupumatta jaksoivat palvella ja kaataa mehua koko pitkän päivän ajan mehu- ja huoltopisteillä reitin varrella. Hymyä ja kannustusta riitti jokaiselle kulkijalle!

Soinin kunnan liikuntasihteeri Janne Kujala antaakin suuret kiitokset kaikille yhteistyötahoille sekä reippaille patikoitsijoille. Ensi vuoden tapahtumaan hän lupaa laittaa jo hyvissä ajoin tilaukseen poutasäätä!

Tuula Jokiaho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät