Maaseudun liikennepäivä kehittää sujuvaa arkea verkossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Auto on tulevaisuudessakin maaseudun tärkein kulkuväline, mutta miten automatkoja voisi yhdistellä helposti ja yhteisöllisesti, kysyy Heli Siirilä Vaasan yliopiston MaasDigiboksi-hankkeesta.

Tätä pohditaan aamupäivä lauantaina 3.10. järjestettävässä maaseudun liikennepäivässä. Zoom-virtuaalityötilassa järjestettävä maksuton tilaisuus on tarkoitettu maaseudun pk-yrityksille, kyläyhdistyksille, urheiluseuroille ja muille yhdistyksille sekä maaseudun asukkaille ja kunnille.

MAINOS

Liikkuminen muuttuu matka kerrallaan

Arjen sujuvuus, yritysten sekä palveluiden saavutettavuus, rahan säästö, kuljetusyritysten liiketoiminnan kannattavuus ja vähähiilisyys, listaa Siirilä tavoitteita.

Maaseudun liikennepäivässä tarkastellaan inspiroivasti ja konkreettisesti, millaista liikenne maaseudulla on tänään ja miten sitä voisi muuttaa kestävämmäksi matka kerrallaan.

Ohjelman avaa aamuyhdeksältä Tomas Luoma Kaustisen seutukunnan Kyytiin2-hankkeesta. Heli Siirilän puheenvuoron jälkeen on työpajoja ja paneelikeskustelu, johon osallistuvat Taina Alanko Keski-Pohjanmaan Eläkeliitosta, Mika Kulmala NääsMaaS-hankkeesta ja Seija Korhonen Leader Mansikasta.

Saat liikennepäivän lähetyslinkin sähköpostiisi, kun ilmoittaudut osoitteessa webropol.com/s/maaseudunliikennepaiva.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Maaseutuverkoston Älykkäät kylät -teemaryhmä, MTK ja liikennehankkeet sekä maakunnalliset kyläyhdistykset Etelä-Pohjanmaalta, Keski-Pohjanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

MAINOS
Edellinen artikkeliKoronalle altistuneita on ollut tänään Vimpelissä yhteiskoulun, lukion, Aapiskujan koulun ja Metsätarhan päiväkodin tiloissa
Seuraava artikkeliKuusi uutta tartuntaa maakunnassa