0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kuusiolinna terveys tiedottaa alueensa asukkaille

Kuusiolinnan Terveys tiedottaa Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin asukkaille.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on koronailmaantuvuuden perusteella siirrytty THL:n luokituksessa epidemian kiihtymisvaiheeseen.

MAINOS

Alueellinen yhteistyötyöryhmä Nyrkki on 5.10. sopinut seuraavista rajoitustoimista ja vahvoista suosituksista, jotka koskevat myös Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen ja Soinin asukkaita:

Etätyöhon siirtymistä suositellaan aina, kun se on mahdollista.

Yli 20 hengen kokoontumisia suositellaan välttämään 31.10.2020 asti. Suositus on voimassa riippumatta siitä, mitä AVI päättää kokoontumisrajoitusten osalta.

Joukkueurheilua ja joukkueurheilun kilpailutoimintaa suositellaan tauottamaan 31.10.2020 saakka.

Alueellamme otetaan käyttöön THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, jossa maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

– joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

– koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa

– julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat, uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja messukeskukset sekä muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.

Edellä luetellut rajoitukset ja suositukset ovat astuneet voimaan heti julkistamisesta lähtien eli 5.10. alkaen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät