-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 125 koronavirustartuntaa. Neljä potilasta on sairaalahoidossa.

Eilen 8.10. todettiin kuusi uutta tapausta. Tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Jäljitystyö ja tarvittavat eristys- ja karanteeni toimenpiteet on tehty.

MAINOS

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 31529. Eilen tutkittiin 540 näytettä.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki ei antanut eilisessä 8.10 kokouksessaan uusia suosituksia, koska aikaisemmin annettujen suositusten katsottiin riittävän.

Aluehallintovirasto on ilmoittanut, ettei se näe tarvetta kieltää yli 50 hengen kokousten ja julkisten tilaisuuksien järjestämistä maakunnan alueella.

Nyrkki suosittelee edelleen kuntia harkitsemaan asiaa kunnan tartuntatautitilanne huomioiden. Muut suositukset etätyöhön siirtymisestä, joukkueurheiluun ja joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta 31.10. saakka sekä suositus siitä, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa 31.10. saakka ovat edelleen voimassa.

Nyrkin suosituksen mukaisesti sairaanhoitopiirin alueella on käytössä THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät