-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Influenssarokotusten aika alkamassa

Vuoden 2020 influenssarokotukset alkavat marraskuulla Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa.

Rokotevalmisteet ovat samoja kuin viime kaudella, ja ne sisältävät kahta A- ja kahta B-virusta. Maksuton riskiryhmien rokote on nimeltään VaxigripTetra ja 2-6-vuotiaille Fluenz Tetra -nenäsumuterokote.

MAINOS

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksen ottaminen on tänä vuonna erityisen tärkeää.

Riskiryhmiin kuuluvat kaikki 65 vuotta täyttäneet, 6 kuukautta – 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat naiset, sosiaali-ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, vakavalle influenssalle alttiin henkilön lähipiiri, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Ruuhkia vältetään

Koronaepidemian kiihtymisvaiheen vuoksi pyrimme pienentämään tartuntariskiä influenssarokotuksiin saapuville mahdollisimman tehokkaasti ja vähentämään ruuhkia rokotuspaikoilla erilaisin järjestelyin.

Rokotuksiin saavutaan aakkosjärjestyksessä eri päivinä ja tiloihin saavutaan yksi kerrallaan.

Omaa vuoroaan tulee odotella autossa. Rokottamisen jälkeen tulee istua omassa autossa 15 minuuttia mahdollisen rokotusreaktion varalta.

Rokotuspaikat ovat Alajärvellä Alvar Aallon tilat terveyskeskuksen yhteydessä ja Lappajärven, Lehtimäen sekä Vimpelin terveysasema. Rokotusauto kiertää alueella aikataulun mukaisesti.

Rokotukseen voi tulla vain terveenä ja kasvomaskia käyttäen! Käsien desinfiointi ennen rokotukselle tuloa ja sieltä lähtiessä on tärkeää!

KELA-kortti kannattaa ottaa rokotukselle mukaan, se nopeuttaa asiointia!

Alajärvellä (ei Lehtimäen toimipisteessä), Vimpelissä ja Lappajärvellä asiakkaita suositellaan varaamaan henkilökohtainen rokotusaika sähköisesti netin kautta.

Rokotusajan voi varata myös puhelimitse ajanvarauksen kautta, ellei pääse yleisenä rokotuspäivänä tai ole mahdollisuutta käyttää sähköistä ajanvarausta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät