12.6 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Alavuden drive-in koronanäytteenotto siirtyy terveysaseman takapihalle

Kuusiolinnan terveys tiedottaa, että Alavuden pääterveysaseman drive-in koronanäytteenotto siirtyy keskiviikosta 14.10. lähtien terveysaseman takapihan pysäköintialueella olevalle näytteenottopisteelle. Näytteitä otetaan arkisin kello 8-15 ja viikonloppuisin kello 12-15.

Tähän asti drive-in näytteenotto on tapahtunut terveysaseman etupihalla. Takapihalle pääsee Salmentien liittymästä.

Alavuden keskustasta päin tullessa, aja terveysaseman pääliittymän ohi ja sitten vasemmalle, Tuurista päin tullessa, käänny oikealle ennen terveysasemaa. Liittymässä on ohjekyltit.

MAINOS

Hoitaja ottaa näytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu 1−3 päivässä. Näytteenotto tapahtuu ulkona, joten asiakkaan tulee olla tietoinen, että hänet voidaan nähdä ja tunnistaa näytteenotossa.

Drive-in testauspiste toimii ajanvarauksella, ja näytteenottoa varten tarvitaan lähete. Pyydämme asiakkaita olemaan aina yhteydessä ajanvaraukseen joko puhelimitse (06 2525 7612) tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta.

Asiakas saa puhelimessa tai terveyssovelluksessa näytteenottoajan sekä ohjeet näytteenottoon saapumisesta.

Koko alueen infektiovastaanotto jatkaa toimintaansa Alavuden pääterveysaseman hengitystieinfektiopolilla. Siellä voidaan tutkia niitä hengitystieoireista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat tarkempia tutkimuksia. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle.

Kehotamme edelleen potilaita saapumaan kiireettömille vastaanotoille vain terveinä ja olemaan puhelimitse yhteydessä, jos on esimerkiksi lieviäkin flunssaoireita. Potilaan asia voidaan hoitaa tällöin etäkanavissa, puhelimitse tai videovastaanotolla tai tarvittaessa aikaa siirretään eteenpäin.

Terveyskeskuksessa asioivia pyydämme huomioimaan turvavälit, maskisuositus ja noudattamaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tartuntariskin minimoimiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät