0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Omatoimisuunnistusratoja lapsille ja aikuisille syysloman loppuun saakka!

Järviseudun Rasti ry yhteistyössä Alajärven Liikunta-Aalto 2020 hankkeen kanssa tarjoaa syyslomalaisille useita erilaisia ja eripituisia omatoimirastiratoja. Ratoja on sekä aikuisille että lapsille, vaellusrasteista tinttisuunnistukseen.

Koronatilanteen vuoksi eri toimijat ovat joutuneet perumaan useita syyslomaviikon tapahtumia, näin kävi myös alun perin suunnittelulle Rogaining-suunnistustapahtumalle.

MAINOS

– Koska yleisötapahtumaa emme nyt voi järjestää, järjestetään sitä mitä voidaan – eli omatoimirasteja, toteaa Sari Yli-Juuti Järviseudun Rastista. – Omatoimirastit ovat olleet suosittuja koko kevään ja kesän ajan ja kannustammekin kaikkia lähtemään kokeilemaan! Nyt on tarjolla useita eritasoisia ratoja.

Syyslomaviikon aikana eri ratoja kiertäneiden kesken arvotaan palkintoja, mm. 2 x 75 euron arvoista Alajärven Oma Säästöpankin rahastolahjakorttia ja lahjakortti lemmikkikuvaukseen (Valokuvaus Tuulia N).

Vaellusrastit ja polkupyörärastit Lakeaharjulla

Vaellusrastien ja polkupyörärastien lähtö ja maali ovat Lakeaharjulla ampumaradan luona. Vaellusrastiratojen pituudet ovat n. 4-15 kilometrin ja polkupyörärastirata on n. 25-30 kilometrin pituinen.

Rastit ovat nimensä mukaisesti vaellusrastit eli rastivälit ovat pitkähköjä, mutta radalla saa hyvin hyödynnettyä polkuja. Vaellusrastit ovat kierrettävissä koko syyslomaviikon ajan.

Kiintorastit keskustan pururadalla

Keskustan pururadalla olevat kiintorastiradat on päivitetty ja tarjolla on kolme eri pituista rataa. Pururata on hyvä paikka harjoitella suunnistusta omatoimisesti, vaikka tosin parempikin suunnistaja saa siellä hyvän lenkin.

Sprinttirastit Jamin Kurejoen toimipisteellä

Jamin Kurejoen toimipisteellä on torstaista sunnuntaihin saakka sprinttirastit.

Sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille suunnistajille!

Tinttisuunnistus Jamin Kurejoen toimipisteellä

Torstaista sunnuntaihin saakka Jamin Kurejoen toimipisteellä tintti kaipailee apua lapsilta. Tintti halusi leikkiä maatilan eläinten kanssa piilosta, mutta nepä olivatkin liian hyviä piiloutumaan.

Tintti ei löydä niitä mistään. Missä ovat Laikku-lehmä, Laila-lammas, Esteri-kana, possu Balleriina, Kerttu-kani ja Palsternakka-poni?

Eläimet ovat jättäneet Tintille maastoon vihjeeksi kirjaimia, joista muodostuu ratkaiseva salasana niiden löytämiseksi. Salasanan ratkaisijat saavat eläimet kotiin postin kautta!

Ohjeet rasteilla kävijöille

Kaikille radoille voi lähteä itselle sopivaan aikaan. Osa radoista on käytettävissä koko viikon, osa torstaista sunnuntaihin.

Kaikilla radoilla tulee muistaa koronaan liittyvät suositukset. Etäisyydet laajoilla suunnistusalueilla muihin ihmisiin on helppo pitää – muistetaan kaikki myös pitää ne!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät