0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä häiriöitä

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Vaasan seudulla on Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä tilapäisiä häiriöitä teknisten kalusto-ongelmien takia.

Tässä tilanteessa on erityisen tärkeää, ettei Rinki-ekopisteille jätetä pakkausjätettä, jos keräyssäiliöt ovat täynnä.

MAINOS

Rinki-ekopisteiden tyhjennykset ovat viivästyneet Pohjanmaan alueella, eikä kaikkia keräyssäiliöitä saada tyhjennettyä normaalin rytmin mukaisesti.

Pakkauksia ei saa missään tapauksissa jättää maahan pisteillä, vaan säilyttää pakkausjätteet kotona ja tuoda ne ekopisteelle, kun keräysastiat on jälleen saatu tyhjennettyä.

Tyhjennykset ovat myöhässä teknisten ongelmien vuoksi. Tyhjennysten Rinki-ekopisteillä arvellaan palautuvan normaaleiksi kahden viikon aikana, viimeistään viikolla 44.

Pahoittelemme pohjalaisille lajittelijoille poikkeustilanteesta aiheutuvaa harmia ja haittaa!

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä.

Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset, esim. öljykanisterit, eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www.kierratys.info.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti.

Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan siis heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Jätettä ei koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi.

Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät