12.6 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Koronatartuntojen määrään kaksi lisää

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tavattu 157 koronavirustartuntaa, kun eilen määräksi ilmoitettiin 155. Tartuntojen määrä on siis jälleen lisääntynyt kahdella eilisten tutkimusten perusteella.

Toiseen tartuntaan liittyy n. 30 hengen joukkoaltistuminen Lapuan Poutun koulussa. Altistuneet on jäljitetty ja heidät on asetettu karanteeniin eilisen illan aikana.

Toinen tartunta on todettu Lapualla Pizzeria Elman työntekijällä. Muu henkilökunta on asetettu karanteeniin ja pizzeria on suljettu toistaiseksi.

MAINOS

Pizzeriassa asioineiden tartuntariski on pieni. Pizzeriassa 14.-21.10. välisenä aikana asioineiden suositellaan kuitenkin tarkkailemaan vointiaan ja ottamaan yhteyttä koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa Lapuan terveyskeskukseen tai sen ollessa suljettuna Päivystysapuun 116 117.

Sairaalahoidossa on muutama potilas ja eilen testejä tehtiin kaikkiaan 376 kappaletta.

Kaikkiaan testattu on nyt 36932 henkilöä pandemian alusta alkaen.

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 22.10.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi eilisessä kokouksessaan, että Etelä-Pohjanmaa on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa, vaikka koronatilanne on Etelä-Pohjanmaalla ollut kuluneen viikon ajan edellisiä viikkoja rauhallisempi.

Uusien tapausten määrä kahden viikon aikana täyttää kuitenkin kiihtymisvaiheen kriteerin: ilmaantuvuus 17,6/100000, asukasta, yhteensä 34 tapausta 14 vuorokauden seurannassa.

Aikaisemmin annetut suositukset ovat voimassa muilta osin, mutta matkustuksen osalta suositusta laajennettiin Vaasan sairaanhoitopiirin lisäksi koskemaan myös pääkaupunkiseutua. Suositukset ovat luettavissa myös sairaanhoitopiirin nettisivulla.

Jos koronatilanne jatkuu kuluneen viikon kaltaisena, on mahdollista, että palaamme pandemian perustasolle. Tilannetta arvioidaan Nyrkin seuraavassa kokouksessa 29.10.

Juttu päivitetty klo 10.30.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät