1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Pilottiprojekti tuo nuorille mahdollisuuden kokeilla tansseja ja sirkustaidetta Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä

Pilottiprojekti tuo mahdollisuuden nuorille kokeilla erityyppisiä tansseja ja sirkustaidetta viiden viikon ajan maksutta Järviseudun alueella. Projekti toteutetaan marraskuussa neljän kunnan alueella.

Järviseudun kunnista Alajärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja Evijärvi ovat mukana neljän muun kunnan kanssa projektissa, jossa tarjotaan harrastusmahdollisuutta erityisesti haja-asutusalueilla.

MAINOS

Tavoitteena on pilotoida digitaalista vuorovaikutteista mallia kulttuurisektorissa. Taideharrastukseen voi osallistua vain huvin vuoksi tai johdonmukaisesti etenevänä oppimispolkuna.

Taide kuuluu jokaiselle. Projektin tavoite on madaltaa kynnystä osallistua erilaiseen harrastukseen ja innostaa nuoria harrastamaan monipuolisesti. Se täydentää ja monipuolistaa kunnan omaa tarjontaa unohtamatta kansainvälisiä tuulahduksiakaan.

Jokaisessa Järviseudun kunnassa on lähdetty yhteistyössä pohtimaan kuntalaisten tarpeita. Tarjonta tulee olemaan omaleimaista kullekin kunnalle.

Yhteistä on, että ala-aste- ja yläasteikäisille tarjotaan nk. after school -tuokiota, johon oppilaat voivat osallistua yhdessä ryhmässä tai liittyä kotioloissa mukaan digiyhteyksien kautta. Näin lapsi tai nuori voi kokeilla erilaisia tanssi- ja sirkustaiteen mahdollisuuksia.

Taideharrastuksessa jokaisen erilaisuus on vahvuus. Projektissa ovat mukana Järviseudun lisäksi Iisalmi, Taivalkoski, Tuusula ja Järvenpää.

Näin saadaan syntymään kulttuurivaihtoa kuntien välille ja mahdollisuus tuoda taidetta näkyväksi esimerkiksi esitysten muodossa. Esitykset voivat olla paikallisia eläviä esityksiä tai yhteisiä kavalkadeja virtuaalisesti.

Kunnissa voidaan tuottaa omia paikallisia sisältöjä valtakunnalliseen kokonaisuuteen. Parhaimmillaan projektin sivutuotteena voi olla työllistävä vaikutus kunnassa.

Pilottiprojekti on OKM-rahoitteinen ja Keski-Uudenmaan Tanssiopiston KETOn organisoima. Yhteistyössä Järviseudulla on myös Aisapari.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät