0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Jalas Chamber ja Mozartin Requiem Alajärvelle

Alajärven Monitoimihallilla kuullaan sunnuntaina 1.11. kello 13 Mozartin Requiem, jonka esittää Jalas Chamber kapellimestarinaan sitä lähes 28 vuotta johtanut Juhani Numminen.

Messukuoro ja kuoronvalmennus ovat Inge Jaansonin sekä Joose Tammelin käsialaa. Heistä Jaanson on valmistunut kuoronjohtajaksi ja musiikkipedagogiksi Viron musiikkiakatemiasta 1985.

MAINOS

Ennen Suomeen tuloa kuoro- ja opetuskokemusta kertyi Virossa 12 vuotta. Työ musiikinopettajana ja monien kuorojen johtajana on jatkunut Jalasjärvellä kansalaisopistossa ja erilaisissa oopperaprojekteissa vuodesta 1989 lähtien.

Joose Tammelin (s. 1958) on tunnettu niin kuoronjohtajana kuin säveltäjänä. Hänen 10-osainen Requiem kantaesitettiin 2007 Vaasassa. Jalas Chamber on toteuttanut myös Tammelinin suurmusikaalin Satu Sammosta, jota esitettiin ympäri Suomea päättyen Helsingin Musiikkitaloon.

Solisteina Requiemissa kuullaan sopraano Terttu Iso-Ojaa, joka on sekä konsertti- että oopperalaulaja, kirkkomuusikko ja laulunopettaja. Iso-Oja on opiskellut mm. Sibelius-Akatemiassa ja Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Mezzosopraano Maria Laakso on jalasjärveläinen. Hän on opiskellut mm. Svenska yrkeshögskolanissa sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Tenori Jaakko Korkiakoski on niin ikään jalasjärveläinen. Hän on harrastanut laulua kuoroissa ja lauluryhmissä. Vuodesta 2016 hän on opiskellut klassista laulua.

Basso Jaakko Hietikko on laulanut 30-vuotisen uran Suomen Kansallisoopperassa vuosina 1975 – 2005. Hän esiintyy säännöllisesti edelleen.

Esiintyjäjoukko nousee kaikkiaan 83 henkilöön.

Konsertit, joita kyseisessä viikonvaihteessa on Alajärven lisäksi Jalasjärvellä, Karvialla sekä Kurikassa, totutetaan yhteistyössä Jalasjärven, Kurikan ja Alajärven musiikkiopistojen sekä seurakuntien kanssa.

Jalasjärven musiikkiopisto on osa Alajärven musiikkiopistoa, mutta Jalasjärven musiikkiopiston kannatusyhdistys on vahva organisoija konsertin järjestelyjen ja rahoituksen osalta.

Jalas Chamber on perustettu 1992 soittamaan Jalasjärven valtakunnallistenmusiikkileirien projekteissa. Orkesteriin koottiin musiikkileirin ammattilaisia, ammattiopiskelijoita ja hyviä harrastajia.

Vuosien myötä orkesteri on vakinaistunut.

Mozart Requiem -esitys on mahdollista hankkia myös videotallenteena lippu.fi -sivuston kautta.

Requiem on Wolfgang Amadeus Mozartin säveltämä sielunmessu, jonka parissa hän työskenteli kuolinvuotenaan salaperäisen tilauksen johdosta. Vaikuttava teos jäin näin ollen suuren mestarin viimeiseksi ja tiettävästi sen viimeisteli hänen oppilaansa Süssmayr.

Alajärven konsertissa oheisohjelmana kuullaan tervetulotoivotuksena paikallisilta musiikkiopistolaisilta esityksiä Ferenc Gyimesin ohjaamalta Selloyhtyeeltä, jossa soittavat Jenna Kiikala, Jenni Siljamäki, Laura Harju sekä Jukka Ylinen.

Saija-Leena Ojutkangas ohjaa Alajärven jousiyhtyettä, jossa soittavat Aliisa Hosionaho, Julia Latvala, Meeri Pesu, Jaakko Kanervikkoaho, Saija-Leena Ojutkangas sekä Maarit Hosionaho.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät