12 C
Alajärvi
tiistai 26.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Lappajärven ja Kuortaneenjärven pinnat keskimääräistä tasoa ylempänä

Pohjanmaan rannikon joet nousivat alkuviikon aikana keskimääräisen kevättulvan tasolle ja osin ylikin. Tulvavedet levisivät paikoin pelloille ja metsiin. Vesi haittasi myös muutamien pienempien teiden käyttöä.

Vaasan eteläpuolisten jokien virtaamat ovat kääntymässä laskusuuntaan, mutta pysyvät ennusteiden mukaan suurina vielä parin päivän ajan. Viime päivien sademäärä on paikoin ollut yli 50 mm. Sateet näkyvät myös pohjalaismaakuntien järvien ja tekojärvien vedenkorkeuksissa.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla kuivan kesän ja syksyn jäljiltä matalalla olleet järvet ja tekojärvet nousevat sateiden seurauksena viimein ajankohdan tavanomaisille tasolle ja osin korkeammallekin.

MAINOS

Lapuanjoella Hirvijärven tekojärven ja Perhonjoella Patanan tekojärven pinnat ovat nousseet ajankohdan tavanomaisille tasoille.

Kalajärven tekojärven, Lappajärven ja Kuortaneenjärven pinnat ovat jo jonkin verran ajankohdan keskimääräistä tasoa ylempänä.

Sääennusteiden mukaan lähipäiville ei ole luvassa lisää suurempia sateita. Maaperä on nyt kuitenkin niin kostea, että jatkossa tulevat sateet päätyvät lähes suoraan vesistöihin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät