11.5 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Tunnelmalliseen Kahvila Toivoon on helppo poiketa

Keskellä Alajärven keskustaa sijaitseva Kahvila Toivo on toiminut nykyisessä paikassaan vuodesta 2012.

Tuolloin kahvilassa työnsä aloitti myös Niina Viita-aho, joka kertoo että edelleen hän nauttii siitä, kun tulee aamulla työpaikalleen, laittaa valot ja hiljaisen musiikin.

– Pian tulee joulu, odotan erityisesti sitä kun päästään somistamaan kahvila jouluun!

MAINOS

Kahvila Toivon mukavasta tunnelmasta nauttii myös laaja asiakkaiden joukko. Kun ovet arkena avautuvat kello yhdeksän, on paikan pöydät pian täyttyneet.

Kahvilaan poiketaan yksin, ystävän tai vaikka työporukan kanssa ja aamupäivät ovat aina päivän kiireisin aika. Väkeä riittää aina sulkemisaikaan kello 16 saakka, mutta aamupäivän tunnit ovat ne vilkkaimmat.

Kahvilassa riittää vakiokävijöitä, mutta myös satunnaisia kulkijoita. Kesäaikaan matkailijoita käy paljon – monelle Kahvila Toivosta on tullut paikka, jossa poiketaan ohikulkumatkalla joka kesä.

Kahvila Toivon historia yltää kauemmas kuin vuoteen -12, mutta sitä ennen se oli edellisessä paikassa lähinnä täydennys Lähetyskirpputorin kyljessä.

Kahvilan ja lähetyskirpputorin omistaa Alajärven Siion ry ja muuton myötä kahvilaan satsattiin kunnolla. Vaikka toiminta on edelleen kylki kyljessä kirpputorin kanssa, niin molemmista osista vastaavat eri henkilöt.

– Toki kirppariostoksen voi maksaa myös meille tähän, mutta muuten emme kahvilasta käsin hoida kirpputorin puolta.

Kahvila Toivossa Niina on ainoa palkattu työntekijä. Tämä mahdollistuu sillä, että hänellä on apunaan noin kymmenen henkilön vapaaehtoisten joukko.

Keittokeskiviikkoa ja munkkipäiviä!

Kahvilan lauantaiaukiolot kello 10-14 toimivat kokonaan vapaaehtoisvoimin ja välillä vapaaehtoisia on muutenkin kahvilassa Niinan apuna. Näin oli myös perjantaina, kun Sirpa Korpela autteli Niinaa kahvilassa.

Tavallistakin vilkkaamman päivän taustalla oli se, että kahvilassa vietettiin nyt toistamiseen munkkipäivää!

– Meille tulee tuotteita myyntiin niin Luoma-ahon leipomolta kuin Lapuan leivältäkin. Lisäksi osa tuotteista valmistetaan tässä itse raakapakasteista. Lisäksi vapaaehtoisissa on kaksi kotileipuria, joiden tuotteita meillä on tarjolla.

Nämä vapaaehtoiset leipovat myös munkkipäivän munkit. Ihan oikeilta kotimunkeilta maistuvat ja suussa tuntuvat munkit joko kahvilassa nauttien tai mukaan osaten ovat olleetkin sellainen hitti, että seuraava munkkipäivä on tulossa marraskuulla!

– Ihan uutena olemme lisäksi aloittamassa keittokeskiviikot, joita järjestetään ainakin nyt aluksi joka toinen keskiviikko 11.11. alkaen kello 11-13, Niina kertoo.

– Silloin meillä on tarjolla herkullista keittoa, joka valmistetaan hyvistä raaka-aineista lähituotteita hyödyntäen. keittoa myydään niin mukaan kuin täällä syötäväksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät