Soinista tontti talolle kymmenellä sentillä?

Mainos[adrotate banner="3"]

Suuri osa Soinin kunnanhallituksen maanantai-illan kokouksen asioista koostui talousasioista. Talousarvio 2020 tehtiin n. 438000 euroa alijäämäisenä, mutta syyskuun lopun toteutuma on ennustettua parempi.

Toimintakate on 73,2 prosenttia. Tulosta parantaa myös talousarviovuoden aikana tehdyt valtionosuuslisäykset mm. koronan ja verotusaikatauluongelmien takia. Toteutumasta puuttuu vielä koronakustannuksia.

MAINOS

Hallitus tutustui ja keskusteli vuoden 2021 talousarvion linjauksista ja antoi ohjeita jatkovalmisteluun. Veroprosentti olisi entinen 21,75 ja myös kiinteistöverot säilyisivät entisen suuruisina. Lopullinen talousarvioesitys valtuustolle on tarkoitus tehdä 30.11. pidettävässä kunnanhallituksessa.

Osana kunnan imagokampanjaa valtuustolle esitetään, että Murtokankaan alueen tonttihinnoittelua muutetaan niin, että tonttihinta on 10 senttiä per tontti yhden tontin osalta vuoden 2021 ajan. Jos ostaja haluaa useamman tontin, niiden muiden tonttien osalta hinta on normaali kaksi euroa per neliö.

Viidelle rivitalo- tai omakotitalon ostajalle myönnettiin asunnon ostajan tukea yhteensä 17140 euroa. Yhteensä tänä vuonna tukea on myönnetty 35720 euroa.

Soinin Sisu ry on saamassa Ely-keskukselta rahoituksen urheilukentän kunnostukseen. Kustannusarvio on 308000 euroa ja kunnan osuus kustannuksista 46000 euroa. Valtuustolle esitettään, että vuoden 2021 talousarvioon varataan kuntaraha 46200 euroa sekä tarvittava määräraha hankeaikaisen rahoituksen järjestämiseksi.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksestä vuosille 2021-24 ei ollut erityistä huomioitavaa. Tällä hetkellä huolehditaan myös reuna-alueen palveluista Esim. Soinin paloasemalla on viime aikoina vahvistettu virka-ajan henkilökuntaa lähtövalmiuden turvaamiseksi.

Kuntavaalit pidetään 18.4. ja uusi valtuuston toimikausi alkaa 1.6. Vaaleja varten määrättiin ennakkoäänestyspaikka ja valittiin vaalitoimielimet.

MAINOS
Edellinen artikkeliLeena Tynjälä Lehtimäen Yrittäjät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi
Seuraava artikkeliVimpeli vahvisti entiset veroprosentit