Yksi uusi tartunta – Suupohjan tilanne huolestuttaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 9.11. yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 181. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

MAINOS

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 41 184. Eilen tutkittiin 193 näytettä.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki käsitteli 9.11. kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan ja erityisesti Suupohjan alueen koronatilannetta. Kauhajoen koronatapaukset ovat huolestuttavasti nostaneet Suupohjan kiihtymisvaiheen tuntumaan.

Suupohjassa ilmaantuvuus on 14 vuorokauden seurannassa 62,9/100000 asukasta (11 tapausta) ja seitsemän vuorokauden seurannassa 22,9/100 000 asukasta (4 tapausta). Positiivisten näytteiden osuus on 2,7 prosenttia kaikista alueen näytteistä.

Tartuntaluvuista huolimatta Nyrkki päätti säilyttää Suupohjan alueen luokittelun epidemian perustasolla muun maakunnan tavoin.

Perusteeksi katsottiin se, että tartuntaryppäitä on vähän ja tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Tartuntatautitilanteen mahdollista pahenemista kiihtymisvaiheeseen seurataan tiiviisti.

Tartuntojen ja kiihtymisvaiheen estämiseksi on Kauhajoella noudatettava huolellisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Nyrkki päätti poistaa matkustussuositukseen liittyvän maininnan Vaasan sairaanhoitopiiristä. Muuta kuin välttämätöntä matkustamista pääkaupunkiseudulle on edelleen vältettävä.

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla ei näytä rauhoittuvan, kun taas uusien tartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kääntynyt laskuun.

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeli vahvisti entiset veroprosentit
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaa on välttynyt uusilta tartunnoilta