-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Koronatartunnat laittavat toiminnot tauolle Lehtimäellä

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on hetki sitten tiedottanut, että sen alueella on todettu viisi uutta COVID -19 -tartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä Järvi-Pohjanmaalla on yhteensä 27. Uudet tartunnan liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun.

MAINOS

Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on noin 60 ja heidät on asetettu karanteeniin.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on työskennellyt 11.-13.11. välisenä aikana Lehtimäen Nesteen huoltoasemalla. Huoltoasemalla asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan 14 vuorokauden ajan.

Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa pyydetään ottamaan yhteyttä Järvi-Pohjanmaan terveyskeskukseen (p.06 2412 7700), tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.

Koronatartuntojen takia Lehtimäen Neste on päättänyt sulkea ovensa 24.11. saakka. Yrittäjä on tiedottanut toiminnallisista muutoksista mm. sosiaalisessa mediassa.

Varotoimenpiteinä perusturvan ja sivistystoimen toimintaan tehdään seuraavat muutokset, jotka ovat voimassa 30.11. saakka.

Lehtimäen toimintakeskus suljetaan.

Lehtimäen tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin annetaan vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat).

Taimelan koululle annetaan ohjeet etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartuntatilanne pahenee. Mahdollisista koulunkäyntiin liittyvistä muutoksista tiedotetaan Wilman kautta. Mikäli etäopetukseen siirrytään, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

Käpälämäen päiväkodin asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat päättävät järjestää lastensa hoidon itse.

Lehtimäen kansalaisopiston toiminta on tauolla.

Lehtimäen kirjasto toimii pelkästään omatoimikirjastona.

Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Lehtimäen toimipisteissä.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa koko alueen asukkaita huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä kasvomaskien käytöstä.

Edelleen on tärkeää noudattaa kansallisesti ja alueellisesti annettuja suosituksia koronan taltuttamiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät