Kotiseututyön ansiomitali Lasse Autiolle

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Kotiseutuliitto on tänään myöntänyt Kotiseututyön ansiomitalin tänä vuonna kahdeksalle henkilölle.

Mitalin saivat Lasse Autio Soinista, Marketta Harju-Autti Rovaniemeltä, Eero Huhtala Kokkolasta, Kari Järventausta Valkeakoskelta, Jouni Kauhanen Vaalasta, Irja-Kaisa Lakkala Sodankylästä, Helena Partanen Mikkelistä ja Kalevi Salmi Turusta.

MAINOS

Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Mitaleja jaetaan kerran vuodessa, ja ne luovutetaan Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa tavallisesti elo–syyskuussa. Tällä kertaa mitalit luovutettiin perjantaina 20. marraskuuta, koska päiviä siirrettiin koronan vuoksi. Tapahtuma järjestettiin tiukoin turvatoimin.

Soinilainen Lasse Autio on pitkäaikainen Soini-Seuran puheenjohtaja, joka on jo vuosien ajan vastannut kotiseudun laajasta näyttely- ja arkistotoiminnasta.

Lisäksi Autio toimi päävastaavana paikkakunnan uuden kotiseututalon rakennuttamishankkeessa. Hän ahkeroi päätoimittajana monissa seuran julkaisuissa sekä alueen sotaveteraanijulkaisuissa ja on itse julkaissut myös lukuisia omakustanteita suullisen perinnön ja sotahistorian alalta.

Soini-Seuran lisäksi Autio toimii myös Järviseutu-seuran ja Järviseutu-säätiön hallituksessa ja on tunnettu sotahistoriamatkojen järjestäjä sekä urheiluseura-aktiivi.

Aution ansiot sekä paikallisessa että alueellisessa kotiseutu- ja kulttuuriperintötyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.

MAINOS
Edellinen artikkeliVerho- ja Mattotalon Taina Kangas Lappajärven Vuoden yrittäjäksi!
Seuraava artikkeliKuntien ja valtionhallinnon yritysasiantuntijat tekevät yhteistyötä yritysten tilanteen selvittämiseksi Järviseudulla