Alajärvellä nyt yhteensä 54 tartuntaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 54 positiivista koronatartuntaa 14.-23.11. välisenä aikana. Luku kasvoi eilisen tiedotteen jälkeen kymmenellä tartunnalla.

Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

MAINOS

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiemmin tiedossa olleisiin tartuntaryppäisiin.

Uusia tartuntoja on todettu Paavolan koulun, Alakylän koulun ja Vimpelin yhteiskoulun oppilailla. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 370. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Kultakämmenen asumispalveluyksikkö

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta.

Kaikki asumispalveluyksikön 40 asukasta on testattu ja testitulosten perusteella muilla asukkailla ei ole todettua koronavirusinfektiota.

Kultakämmenen asukkaat ja osa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin. Asumisyksikön toiminta pystytään turvaamaan. Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

Järvi-Pohjanmaan pahenevasta koronatilanteesta johtuen on sivistystoimen palveluiden osalta linjattu seuraavaa:

Varhaiskasvatus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pl. Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12.2020 asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Esi- ja perusopetus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esioppilaat, 1-3 vuosiluokkien oppilaat ja erityisen tuen oppilaat palaavat lähiopetukseen omiin kouluihinsa keskiviikkona 25.11.2020 normaalin lukujärjestyksen mukaisesti. Karanteeniin määrätyt tai sairaat oppilaat eivät osallistu lähiopetukseen.

Perusopetuksen 4-9 vuosiluokkien oppilaat, poislukien erityisen tuen päätöksellä olevat oppilaat, jatkavat etäopetuksessa 6.12. asti. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilmatiedotteista ja koulujen omilta sivuilta.

Koulukuljetukset ajetaan lähiopetuksessa olevien osalta 25.11. alkaen normaalisti.

Ruuan jakelu etäopetuksessa oleville oppilaille aloitetaan tiistaina 24.11.2020. Tiistain ruokaannoksen voivat noutaa kaikki ne, jotka ovat aterian tilanneet.

Lukio-opetus

Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä. Opiskelijoiden ruuan jakelu aloitetaan tiistaina 24.11.

Taiteen perusopetus

Alajärven musiikkiopisto ja kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta.

Kansalaisopisto

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 6.12. asti.

Kirjastot

Kirjastot aloittavat uloslainauksen 25.11.2020. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa toimintansa 7.12. alkaen.

Vapaa-aikatoimi

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna.

Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa keskeytetään 6.12. asti.

Museo

Nelimarkkamuseo on suljettuna 6.12.2020 asti.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja.

Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.

MAINOS
Edellinen artikkeliJukka Joensuu jatkaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtajistossa
Seuraava artikkeliJoulunajan bongaus ilahduttamaan lapsia Lehtimäellä!