Etelä-Pohjanmaalla oli lokakuun lopussa 6947 työtöntä työnhakijaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 6947 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1473 henkilöllä, eli 26,9 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 301 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 8,2 prosenttia, joka oli maan alhaisin.

MAINOS

Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Pohjanmaalla (8,8 %) ja Ahvenanmaalla (9,1 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,9 prosenttia.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1320 henkilöä.

Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 154,3 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 39,1 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (174,8 %), Uudellamaalla (62,9 %) ja Pohjanmaalla (55,2 %).

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Alajärvellä työttömien osuus oli lokakuun lopussa 7,9, Soinissa 8,6, Vimpelissä 5,9 ja Lappajärvellä 6,8 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliJoulunajan bongaus ilahduttamaan lapsia Lehtimäellä!
Seuraava artikkeliInfluenssarokotteet lopussa myös Järvi-Pohjanmaalla