-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Influenssarokotteet lopussa myös Järvi-Pohjanmaalla

Influenssarokotteiden kysyntä on ylittänyt valtakunnalliset odotukset suomalaisten kasvaneen rokotusinnon vuoksi ja aiheuttanut siten rokotteiden saatavuuteen ongelmia.

Influenssarokotteet ovat loppumassa Suomesta ja usealta paikkakunnalla on jouduttu perumaan rokotusten antaminen.

MAINOS

Myös Järvi-Pohjanmaan alueella joudumme perumaan kaikki yhteistoiminta-alueen ilmoitetut rokotuspäivät niin Alajärvellä, Lappajärvellä kuin Vimpelissäkin. Rokotteet ovat alueellamme loppuneet, ja THL ei pysty toimittamaan meille enää lisää rokotteita tälle influenssakaudelle.

Miksi rokotteet ovat lopussa?

Rokotteita on THL:n mukaan on tilattu saman verran kuin edellisvuosinakin eli 1,8 miljoonaa ja yleensä rokotteet ovat riittäneet. THL ei itse anna rokotteita, vaan jakaa ne sairaala-apteekkeihin ja lääkekeskuksiin, joista ne päätyvät rokotuspaikoille.

THL hankkii rokotteet riskiryhmäläisiä varten. Nyt vaikuttaa siltä, että rokotettavaksi on hakeutunut runsaasti muitakin kuin riskiryhmäläisiä.

Kuntalaisia halutaan muistuttaa, että samat toimenpiteet, joilla vältellään koronaa, estävät myös influenssan leviämistä. Hyvä käsihygienia, kasvomaskin käyttö, etäisyydet ja kotiin jääminen hengitystieoireiden ilmetessä vähentävät myös influenssan leviämistä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät