12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Taisto Rasinaho Alajärven Yrittäjien puheenjohtajaksi

Alajärven Yrittäjät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi alkavalle kaudelle 2021 on valittu An-La Oy:n yrittäjä Taisto Rasinaho.

– Puheenjohtajaksi valinta tällaisena aikana, jolloin pandemia jyllää koko yrittäjäsektorilla, on varmaankin erilainen ja haastavampi, kuin mitä kukaan aikaisempi uusi yrittäjien hallitus tai puheenjohtaja on kokenut, Rasinaho sanoo.

MAINOS

– Toivon ja uskon kuitenkin, että tilanne paranee melko nopeasti kevään aikana.

Rasinaho toteaa, että nyt jos koskaan tarvitaan kaikilta järviseutulaisilta paikallisten yritysten tukemista sen turvaamiseksi, että yritykset pysyvät Alajärvellä ja Järviseudulla.

– Kenenkään ei tarvitse lähteä muualle hakemaan oikeastaan mitään tuotteita tai palveluita. Omalta paikkakunnilta löytyy kaikki helpommin ja halvemmalla, kuin muualta haettuina.

Rasinaho kertoo, että hänen muuttaessaan vuonna 1979 Ruotsiin Alvestaan, hän koki tämän Smålannissa Etelä-Ruotsissa olevan pikkukaupungin elinvoimaiseksi ja palveluiden suhteen erittäin monipuoliseksi.

– Mietin usein, ettei täällä Alajärvellä koskaan päästäisi samanlaiseen kukoistukseen. Tuolloin Alajärven palvelutaso ei ollut lähelläkään Alvestaa.

– Nyt kuitenkin ollaan siinä onnellisessa tilanteessa, että meiltä löytyy Alajärveltä kaikki palvelut ja harrastusmahdollisuudet muutaman kilometrin säteeltä. Kiitos siitä kuuluu kaupungille ja yrityksille, jotka ovat luottaneet siihen, että palvelut ja kauppojen monipuolinen rakenne pitää paikkakunnan elinvoimaisena ja puoleensa vetävänä kauempaakin katsottuna.

Rasinahon yritys An-La Oy, jossa hän on 50 prosentin osakkaana, on muiden tavoin saanut osumaa koronavuodesta. – Näin on valitettavasti varmaan lähes kaikkien muidenkin Järviseudulla toimivien isojen ja pk-yritysten käynyt. Olemme silti investoineet tänäkin vuonna normaalilla tahdilla. Näin kehitystä ja kasvua tavoittelevan yrityksen kuuluu tehdä.

– Uskon, että tuleva vuosi on ennusteiden mukaan kasvuvuosi, jolloin pääsemme taas tilanteeseen, että voimme palkata lisähenkilöstöä yrityksemme tuotantoon.

Rasinahon mukaan Alajärven Yrittäjien puheenjohtajuus on ollut erittäin hyvissä käsissä viimeiset vuodet Kirsi Kujalalla. – Mitään ei varmaan pysty tekemään paremmin kuin hän on tehnyt. Tämä ensimmäinen mukanaolovuoteni hallituksessa on valitettavasti ollut kaikkien eri aktiviteettien perumisten varjostama ja en ole päässyt näkemään ja kokemaan, mitä kaikkea tapahtumien toteuttaminen Yrittäjiltä edellyttää.

Rasinaho uskoo, että vuosi 2021 on paluuta normaaliin ja koko Alajärven Yrittäjien hallituksen voimalla pystytään toteuttamaan tapahtumia, voidaan huomioida yrityksiä vierailujen muodossa ja naapurikuntien paikallisyhdistysten kanssa ylläpitää yhteistyötä tapaamisten kautta.

Alajärven Yrittäjien kokoonpano tulevalla kaudella 2021 on puheenjohtaja Taisto Rasinaho ja hallituksen jäsenet Matti Ahonen, Mervi Hyvönen, Toni Harjula, Kai Hannulabacka, Salla Hemminki (uusi), Anu Kujala, Kirsi Kujala ja Jani Levijoki.

Uutena hallitukseen valittu Salla Hemminki Hotelli Alvariinista on päässyt jo lapsesta lähtien näkemään yrittäjyyttä isovanhempia ja vanhempia seuratessa.

– Muistan, että jo nuorena minusta mukavinta yrittäjyydessä oli asiakkaan kohtaaminen ja ystävällinen palvelu. Sen olen pyrkinyt säilyttämään myös omalla yrittäjäurallani kohta kymmenen vuoden ajan.

Hemminki kertoo, että on myös mukava aloittaa taas luottamustehtävät pienen tauon jälkeen. – Muutamia vuosia sitten toimin Etelä-Pohjanmaan nuorten yrittäjien puheenjohtajana. Yritysyhdistyksessä toimimisessa parhaimpana asiana koen verkostoitumisen ja alueen elinvoimaisuuden kehittämisen.

– Toivon vuodelta 2021, että Alajärvellä selviytyisi kaikki olemassa oleva liiketoiminta korona-ajan yli. Me paikalliset yritykset tarvitsemme asiakkaita nyt enemmän kuin koskaan, että voimme jatkossakin palvella paikallisia ja ulkopaikkakuntalaisia asiakkaita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät