14.2 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Sairaanhoitopiirissä ei uusia koronatartuntoja!

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu maanantaina 14.12. uusia koronavirustartuntoja. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 401.

Koronan takia osastohoidossa on muutama koronaviruspotilas.

Kevään aikana osastohoitoa tarvinneita koronapotilaita oli vain neljä, mutta tämän syksyn aikana kaikkiaan 26 potilasta on ollut koronan vuoksi osastohoidossa keskussairaalassa. Potilaiden keski-ikä on ollut 69 vuotta.

MAINOS

Kahden edellisen päivän tartuntamäärien perusteella ei voi vielä arvioida koronatilanteen rauhoittuneen.

Viimeisen viikon aikana on todettu 44 tartuntaa (ilmaantuvuus 22,8/100 000 asukasta) ja kahden viikon tartuntamäärä on 84 (ilmaantuvuus 43,5/100 000 asukasta).

Ensi viikolla päivä alkaa pidentyä ja vietämme joulua, tänä vuonna hiukan poikkeuksellisesti. Sairaanhoitopiiri toivoo, että joulua vietetään suositusten mukaisesti turvallisesti omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

Joulurauhan julistuksen mukaisesti: ”Kehotamme kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään.”

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 56 157. Eilen tutkittiin 395 näytettä. Positiivisten koronanäytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on viimeisen viikon aikana 1,2 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät