12.6 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Villa Väinölä avaa ovensa maaliskuussa

Villa Väinölä soveltuu hienosti taide-elämyksille. Kuva näyttelystä Monet.

Alajärven keskustassa sijaitseva Villa Väinölän tapahtumavuosi 2021 käynnistyy maaliskuussa Taidetyö -kurssin merkeissä. Kurssin ohjaajana toimii kuvataidekasvattaja Saila Sippola. Kurssi järjestetään yhteistyössä Alajärven seurakunnan kanssa.

Väinölän näyttelytoiminta käynnistyy toukokuussa Alajärven kuvataidekoulujen yhteisnäyttelyllä.
Kesäkuun ajan nähtävillä on valokuvataiteilija Johanna Kareen Erottamattomat -näyttely.

Villa Väinölässä on nähty myös floristimestari Säde Alasen loihtimaa taidetta kukista!

Heinä-elokuussa esillä on kuvataiteilija Ritva Lindbergin taidetta. Syksyn aikana nähdään esimerkiksi lehtimäkeläisen Tarja Paimenen taidetta, Alajärven toimintakeskuksen asiakkaiden taitavia luomuksia sekä kuortanelaisen taiteilijan Tapio Hirvosen teoksia.

MAINOS

Näyttelykalenterin muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset näyttely- ja tapahtumatiedot sekä mahdolliset koronarajoitukset löytyvät Alajärven kaupungin verkkosivuilta.

Villa Väinölän vuosi 2020

Alajärven keskustassa sijaitseva, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä on monipuolinen kulttuuritalo, jossa järjestetään taidenäyttelyitä, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia laidasta laitaan.

Yläkerrasta löytyy kokoustiloja ja tarvittaessa myös alakerran salit voidaan kalustaa suuremmaksi kokoustilaksi.

Arkkitehti Alvar Aallon alun perin veljelleen suunnittelema rakennus remontoitiin vuonna 2018 ja se toimii Nelimarkka-museon alaisuudessa.

Villa Väinölä oli koronaviruksesta huolimatta suosittu käyntikohde ja vuoden 2020 aikana toteutettiin useita näyttelyitä ja työpajoja.

Toimintavuosi oli Villa Väinölän toinen ja kävijöitä oli yhteensä 1120 henkilöä. Väinölän ovet olivat valtioneuvoston päätöksen mukaisesti suljettuina maalis-heinäkuun välisen ajan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät