-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Jokivarsi-Vuorenmaa asiointikuljetus palautettaneen Soinissa

Asiointikuljetukset lopetettiin vuoden vaihteessa Soinin kunnassa, mutta nyt näyttää siltä, että ainakin Jokivarsi-Vuorenmaa suunnalta pitäisi asiointiliikenne palauttaa. Kunnanhallitus päätti esittää vuoden 2021 talousarvioon 4000 euroa määrärahavarausta tähän tarkoitukseen.

Kunnanhallitus päätti myöntää 4000 euroa asunnon ostajan tukea ja lisäksi valtuustolle esitetään lisää määrärahaa sama summa. Yhteensä viime vuodelta tukea tulee myönnettäväksi 60700 euroa.

MAINOS

Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen kunnan saaman todellisen valtionosuuden määrän, joka on 8041480 euroa. Määrä on 8520 euroa pienempi kuin talousarviossa. Kunnanhallitus tyytyy valtionosuuspäätökseen.

Soinin kunta on mukana Etelä-Pohjanmaan seutukaupunkien työllisyyden kuntakokeiluhankkeessa. Kuntakokeilun tehtävänä on yhteen sovittaa valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja.

Kuntakokeilun tehtävistä on säädetty laki, joka on määräaikainen ja on voimassa 1.3.2021-30.6.2023. Kuntakokeilussa siirretään em. määräajaksi julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuuta kunnille sekä henkilöresursseja ja päätösoikeus työllisyysmäärärahojen käyttöön.

Etelä-Pohjanmaan seudun työllisyyden kuntakokeilussa ovat mukana Alavuden, Kauhajoen ja Kurikan kaupungit, Teuvan, Isojoen, Karijoen ja Soinin kunnat. Kunnanhallitus hyväksyi asiaan liittyvät sopimukset.

Kunnanhallitus päätti, että kunnantalo voi vuoden 2021 aikana olla suljettuna helatorstain jälkeen perjantaina 14.5., kesällä neljän viikon ajan 28.6.-25.7. , jouluaaton aattona 23.12. ja joulun välipäivinä 27.12 – 31.12.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät