Ei uusia tartuntoja Järvi-Pohjanmaalla, mutta Alajärvellä on altistuttu

Mainos[adrotate banner="3"]

Edellisen 10.2.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan asukkailla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 136 koronatartuntaa. 10.-16.2. koronanäytteitä otettiin 123 kappaletta.

Muualla Suomessa asuva henkilö oli tullut vierailulle perheensä luokse viime viikonloppuna.

MAINOS

Hän oli ennen saapumistaan tietämättään altistunut koronapositiiviselle henkilölle. Tästä tiedon saatuaan hän oli hakeutunut alueellamme koronatestiin. Testi osoittautui positiiviseksi, ja henkilön lähipiiri Alajärvellä on asetettu karanteeniin.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 11 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on muuta Suomea parempi. Hiihtoloma-aika lähestyy, ja ihmisten liikkuvuus Suomen sisällä tulee lisääntymään tulevien viikkojen aikana, mikä muodostaa merkittävän riskin koronatilanteen heikkenemiselle alueellamme.

Liikkumista maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin. Mikäli se on välttämätöntä, pandemiajohtoryhmä kehottaa ihmisiä noudattamaan erityistä varovaisuutta ja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

Kaikki todettuja tai epäiltyjä COVID-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen, infektiovastaanoton ja koronanäytteenottojen henkilökunta Järvi-Pohjanmaan perusturvassa on rokotettu, ja he ovat saaneet myös tehosterokotteen.

Tehostetun asumispalveluyksiköiden iäkkäät asukkaat on rokotettu. Noin 85 prosenttia ikäihmisten tehostetun asumispalveluyksiköiden henkilökunnasta on saanut ensimmäisen rokotusannoksen. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella on rokotettu 711 henkilöä (n. 4,5% alueen asukkaista).

Tämän viikon aikana on rokotettu yli 80-vuotiaita henkilöitä, sekä heidän samassa taloudessa asuvia omaishoitajia. Myös yli 80-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvat 70-79- vuotiaat (1951 syntyneet ja sitä vanhemmat) voivat varata ajan puhelimitse koronarokotteen ottamista varten.

Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät yli 80-vuotiaalle lähetetystä kirjeestä. Ensi viikolla yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat.

MAINOS
Edellinen artikkeliMoottorikelkkailu on lumisen talven riemuja – mutta yhteiset pelisäännöt pitää muistaa
Seuraava artikkeliPenkkarit on penkkarit, vaikka korona muuttikin ohjelmaa!